Уникална премиера на новия Land Rover Discovery

Land Rover представи новия седем местен SUV – Discovery, като счупи световния рекорд на Гинес за най-голяма конструкция от LEGO, строена някога.

Дългогодишните собственици на Land Rover Discovery Беър Грилс, сър Бен Ейнсли и Зара Филипс взеха участие в динамичното представяне на живо на най-функционалния модел на Land Rover, състоящо се около 13-метрова LEGO версия на лондонския Тауър Бридж.

Моделът пето поколение се възползва от здравата, безопасна и олекотена, пълноразмерна SUV архитектура на Land Rover, която предоставя комфорт и адаптивност като никоя друга.

Сцената за представянето е направена от 5 805 846 отделни LEGO блокчета и чупи предишния световен рекорд на Гинес с 470 646 броя. Поставени едно до друго, блокчетата биха заели почти 200 мили или от Тауър Бридж в Лондон до Париж.

Водени от единствения във Великобритания сертифициран LEGO професионалист, Дънкан Титмарш, на екипа от специалисти в конструирането с LEGO във Великобритания им отне пет месеца да построят невероятната конструкция на Тауър Бридж. Тя е издигната на територията на Пакингтън Хол, Уоруикшир, Великобритания – близо до завода на Land Rover в Солихъл, където ще се произвежда новият Discovery.

Като част от зрелищното представяне британският авантюрист Беър Грилс се появи по типично вълнуващ начин, спускайки се с въже от върха на огромната инсталация на Тауър Бридж, през отворения подвижен мост, на сцената до новия Discovery.

За финал сър Бен Ейнсли – капитан на отбора Land Rover BAR - превози своя ветроходен екипаж през дълбоката 900 мм вода под моста и така демонстрира несравнимата проходимост и функционалност на новия SUV на Land Rover. Сър Бен теглеше LEGO реплика на лодката на Land Rover BAR, прецизен модел от 186 500 блокчета на лодката, която ще се състезава за Купа Америка следващата година.

Facebook comments