fbpx Електрическият KIA Soul с приз за най-екологичен и икономичен автомобил | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електрическият KIA Soul с приз за най-екологичен и икономичен автомобил

Електрическият KIA Soul, който измина 570 км със завиден разход от до 60 кВч електроенергия, срещу сумата от 12 лв. получи ексклузивната награда за най-екологичен и икономичен автомобил по време на първото по рода си състезание Ecodrive 2016. Участниците преминаха за три дни маршрута от около 570 км от София до Пампорово, от Пампорово до Банско и от Банско до София. Участваха 45 състезатели с 21 автомобила, които бяха разделени на три групи - автомобили с алтернативни горива- пропан- бутан или метан, електромобили и хибридни автомобили, и автомобили с конвенционални горива - бензин или дизел.

През април 2015г. КИА Моторс България представи на българския пазар електромобила Soul – първият корейски изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии. Компактен и икономичен 100% електромобил предлага впечатляващо управление, оптимален пробег и емблематичен дизайн. Соул EV безпроблемно и лесно се зарежда във всяка стандартна 120V електрическа мрежа или конвенционално 240 V зарядно устройство, като с едно зареждане електромобилът изминава 212км. Благодарение на инстантния въртящ момент електро-двигателят гарантира ускорение до 100 км/ч за по-малко от 12 сек и максимална скорост от 145 км/ч.

През август миналата година стартира и пилотният проект на компанията Yellow Taxi с КИА Соул, който в момента оперира като първото редовно електрическо такси в София.

Специален жест от КИА Мотрос България към всички всички собственици или ползватели на електромобили, е единствената в София напълно безплатна бързо зарядна станция, която може да се ползва от тях. Тя е лесно достъпна и дава възможност за бърз заряд на 90% от предлаганите на пазара електрически превозни средства, като за 45 мин. клиентите могат да заредят 50% от капацитета на батерията си, и до 1.5 час 80%. По този начин се гарантира безпроблемното използване на електромобили в рамките на деня.