fbpx Основно предизвикателство пред автопарковете са разходите за гориво | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Основно предизвикателство пред автопарковете са разходите за гориво

Основно предизвикателство пред автопарковете са разходите за гориво

Мениджъри на 600 автопарка от осем европейски пазара и разкриват в последно проучаване, че нормативната наредба оказва голямо влияние на това как автопарковете могат да повишат рентабилността и устойчивостта си. Освен разхода за гориво, влиянието на наредбата е най-често цитираният проблем от мениджърите на автопарковете. Малките обекти се влияят най-силно от законодателството – ¼ от автопарковете, разполагащи с между 20 и 50 камиона, посочват законодателството на ЕС като най-силния фактор влияещ на бизнеса им след разхода на гориво.

Наемането и задържането на персонал също се оказва предизвикателство с особена важност. С повишаване средната възраст на водачите този проблем ще има все по-голямо влияние.

Много автопаркове подкрепят амбициите на Европейския съюз за намаляване на въглеродните емисии. 76% от тях са обучили шофьорите си да шофират по- икономично, а повече от половината автопаркове потвърждават, че използват камиони с възможно най-нисък разход на гориво. Всички автопаркове са загрижени за високите акцизи върху горивата, но едва 1/4 активно пледират за закони, свързани с намаляване на вредните емисии.

Като се има предвид влиянието на пътните условия за ефективността на автопарковете, 68% от тях искат да видят инвестиции в поддръжката на пътищата. Над половината от автопарковете биха приветствали стимули за по-екологични превозни средства и за автопаркове, инвестиращи в аеродинамиката и гуми, които пестят гориво b(60%). Налице е и подкрепа за допускане на по-големите товарни автомобили в Европа (51% биха подкрепили подобно предложение). Преобладаващото мнение (68% в полза, 14% против) в автомобилната товарна индустрия, е че е необходимо уеднаквяване на регулациите. Проучването е по поръчка на Goodyear.