fbpx Бяхме на ексклузивната премиера на първият изцяло електрически Rollce-Royce Spectre | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023, Italia - от мястото на събитието

Бяхме на ексклузивната премиера на първият изцяло електрически Rollce-Royce Spectre

Еманация на електрическия лукс - това е първият електрически Rolls-Royce, наречен Spectre, която световна премиера на живо бе по време най-големият празник на класическия автомобилизъм - Concorso d'Eleganza във Вила Д’Есте (19 -21 май). И някак съвсем естествено е избрано тя да бъде именно на това място - тук се събра елита на евпорейската аристокрация, за да отдаде почит към изкуството на автомобила от изминали епохи. И ако да притежаваш колекционерско бижу на четири колела е нещо, което ти отваря вратите за кръга на богатите, то 4,5 секунди изстрелват 3 тонната машина в съвремието, което обаче е прогнозирано още през 1900 година от  създателят на RR Чарлз Ройс.

Тогава той казва, че автомобилите в бъдеще ще бъдат електрически и прогнозира електрическо бъдеще на автомобилите, а точно 123 години по-късно, Rolls-Royce сбъдва това. Днес виждаме ултра луксозно електрическо супер купе, дълго 5,20 м, с 4 места, сумарна мощ на двата електромотора 585 к.с. и пробег от 520 км.

Преди първите собственици да получат ключовете от автомобили си, планирани за четвъртото тримесечие на 2023 г., Spectre е преминал през много сериозни тестове, предназначени да възпроизведат почти 400 години нормална употреба при някои от най-екстремните условия на Земята. Общо колата е изминала повече от 2,5 милиона километра – еквивалентът на обиколка на земното кълбо 62 пъти.

Тестването е започнало през зимата на 2021 г. в специално изпитателно съоръжение в Arjeplog, Швеция, при температура от -40°C, след което Spectre прекара лятото на 2022 г. в топлия и климат на Френската Ривиера и около Лазурния бряг, оценявайки възможностите на автомобила в реални условия в район, където се предполага, че много от автомобилите да прекарат живота си.

Най-прекрасният естествен декор за Rolls-Royce Spectre e световноизветният луксозен хотел Villa d'Este 2023

Четете повече за Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 от мястото на събитието ТУК