fbpx Suzuki представи първият си електромобил | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Suzuki представи първият си електромобил

Suzuki представи първият си електрически концептуален, стратегически модел еVX по време на Auto Expo 2023, което се провежда в Делхи, Индия от 11 януари 2023 г. Предвижда се да бъде представен на пазара до 2025 г. Той съчетава силното 4x4 ДНК на Suzuki с усъвършенстваните характеристики на най-новите технологии при електрическите автомобили. Автомобилът е дълъг 4300 mm, широк 1800 mm, висок 1600 mm

Капацитетът на батерията е 60kWh, с които ще изминава 550 км. eVX има важната задача да пренесе 4x4 наследството на марката в новата електрическа ера, но да запази истинското Suzuki SUV изживяване при шофиране.

Президентът Suzuki сподели пред журналисти: „Радвам се да представя eVX, нашият първи глобален стратегически EV. В Suzuki Group справянето с глобалното затопляне е приоритет. Ние насърчаваме набор от глобални мерки за намаляване емисии на парникови газове. Suzuki ще продължи да предоставя ценни продукти на нашите клиенти по целия свят, като ги оптимизира за начина, по който различните хора живеят и шофират."