fbpx Opel Astra с пречистен въздух в купето - страдащите от сенна хрема ще го усетят най-добре | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Opel Astra с пречистен въздух в купето - страдащите от сенна хрема ще го усетят най-добре

В Opel Astra инженерите са инсталирали интелигентна, ефективна система следяща качество на въздуха, наречена Intelli-Air. Тя непрекъснато контролира нивата на замърсяване, като инициира автоматичен обмен, когато въздухът стане застоял. Качеството на въздуха се определя от позицията на рециркулационния отвор. При влошаване на нивата на замърсяване на въздуха в атмосферата, сензорът на автомобила (AQS) затваря вентилационния отвор. Когато въздухът е застоял или замърсен в купето, напр. при пушене или прах по дрехите вентилационният отвор се отваря, за да осигури на пътниците чист.

Системата Intelli-Air в комбинация с филтри и активен въглен осигурява високи стандарти за качество на въздуха в Astra и в много други модели на Opel. Пречистването на въздуха гарантират липсата на частици, които биха раздразнили носоглъдката на водача и да предизвикат кихане, с което да се създаде рискова ситуация на пътя. Филтрите се състоят от два слоя и следователно могат не само да задържат частици във вътрешността, но и да неутрализират миризми и газове като озон. Благодарение на тях прахът се елиминира почти на 100 процента.

Всеки страдащ от алергии знае колко неприятно може да е това и до каква степен може да създаде рискови ситуации, особено по време на шофиране. При сенна хрема и предизвикано кихане, при скорост от 100 км./ч водачът може да пропусне до 50 м., разстояние, което е особено опасно, в градски условия – до 20 м. При висока концентрация на полени трябва да се затварят прозорците на автомобила и да се включи Intelli-Air системата. Филтрите ще се погрижат да осигурят качество на въздуха в купето и да гарантират комфорт и безопасност за водача и неговите спътници.