fbpx FORD и PSA Peugeot Citroën с общ проект | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

FORD и PSA Peugeot Citroën с общ проект

етикети

По случай десетата годишнина на сътрудничеството им в производството на дизелови двигатели, Ford Motor Company и PSA Peugeot Citroën съобщават за началото на нов етап от съвместната им програма.
За 10 години, двете групи са произвели съвместно 16,5 милиона дизелови двигателя и днес разполагат с годишен производствен капацитет от 3 милиона единици.
Тази шеста фаза от проекта Gemini се отнася до разработката и производството на ново поколение двигатели, които отговарят на нормата Евро 6. Тя доказва волята на партньорите да останат лидери в областта на високите технологии и да продължат да подобряват качествата на дизеловите двигатели, които са ключов фактор за постигане на екологичните цели.
Споразумението се отнася до две семейства двигатели Евро 6 за леки и товарни автомобили, чието производството ще започне през 2013. Те ще се характеризират с по-ниски разходи на гориво и на емисии СО2 и с по-добри технически показатели.
Общата стойност на инвестицията Проучване&Развитие в тази шеста фаза на проекта ще достигне 300 милиона евро, разделени по равно между Ford и PSA.