fbpx Премиера: електрическият Solterra или "Слънцето и Земята“ на Subaru | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Автомобилен Салон София 2022

Премиера: електрическият Solterra или "Слънцето и Земята“ на Subaru

Името Solterra отдава почит на двата фундаментални аспекта за хората: Слънцето, което със своята светлина и топлина гарантира живота на Земята, и самата Земя, която трябва да съхраняваме за нас и за бъдещите поколения.

Новият напълно електрически Subaru Solterra има голямо междуосие от 2850 мм, което позволява монтирането на голяма батерия, осигуряваща автономен пробег над 400 км. Подът на купето е напълно равен за удоволствие на пътниците. Теглото, равномерно разпределено по дължината на автомобила, и ниският център на тежестта, осигурен от позицията на батерията, гарантират управление при всякакви условия на шофиране и на всякакви терени. Страничният изглед на новия Subaru Solterra подчертава надвесите, преден и заден, къси и скосени нагоре. Решението е проектирано да осигури преден и заден ъгъл на проходимост, подходящи за офроуд шофиране, заедно с пътен просвет от 210 мм.

Батерията на новия Subaru Solterra има капацитет от 71,4 kW/h с максимално напрежение 355 V и може да се зарежда по три различни начина:

AC: (Променлив ток) Стандартният домашен електрически контакт е в състояние да осигури пълно зареждане за около десет часа. (230 VAC = монофазен 8 A; трифазен 16 A)

DC: (Постоянен ток) Станциите за бързо зареждане, позволяват да се достигнат 80% от общия капацитет за около 30 минути. 

AV: (Постоянен ток) Системи с висока мощност, способни да доставят до 32 A, зареждат напълно батерията за около 5 часа.

Subaru Solterra може да се управлява от водача чрез натискане на бутон DRIVE MODE, като има три различни нива на представяне:

- Normal(Нормален): гарантира баланс между консумацията на енергия и динамиката при шофиране, например в градски трафик.

- Eco(Еко): целта е да се намали консумацията на енергия чрез намаляване на въртящия момент на задвижването, а също и чрез оптимизиране на работата на климатичната система.

- Power(Мощен): спортното шофиране е приоритет, осигурявайки по-бърза реакция при натискане на педала на газта.

.