fbpx KIA рестилизира Stonic | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

KIA рестилизира Stonic

етикети

KIA представи значителни промени в компактния кросоувър Stonic. Моделът сега предлага гама от нови двигатели “Smartstream”, в които са приложени иновативни решения с цел подобряване на ефективността. Към тях се причислява и задвижването на KIA ‘EcoDynamics+, което включва новата микрохибридна 48V система, както и интелигентната механична трансмисия без директно механично задействане на съединителя от водача “clutch-by-wire”.

Интериорният и екстериорен дизайн на Stonic в голяма степен остават непроменени, но клиентите имат по-широки възможности за индивидуализиране, с нови цветови схеми за каросерията и покрива, както и избор от нови колела. Опционално се предлага инфоразвлекателна и навигационна система с по-голям 8.0-инчов сензорен екран и повече телематични функции на новата версия (Phase II) на системата UVO Connect. Технологиите за безопасност и помощ за водача са допълнително усъвършенствани с въвеждането на новата гама от високотехнологични авангардни системи за асистенция (ADAS).

Лансиран на европейския пазар в края на 2017г., Stonic се превърна в четвъртия най-продаван модел на Kia на годишна база (следвайки моделното семейство на Ceed, Sportage и Picanto). Цялостните продажби в Европа до момента възлизат на повече от 150,000 броя.

Усъвършенстваният KIA Stonic ще се продава в Европа от третото тримесечие на  2020г.