fbpx Dacia Jogger - новият семеен модел предлага рекордно пространство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Dacia Jogger - новият семеен модел предлага рекордно пространство

Dacia Jogger е четвъртият стълб в продуктовата стратегия на Dacia. След лансирането на малкия изцяло електрически градски автомобил Spring, компактния Sandero и SUV модела Duster, марката сега преработва своя семеен автомобил в нов 7-местен модел. Лансирането на новия модел следва плана на Dacia за обновяване на гамата, като още два модела ще бъдат лансирани до 2025 г.

Функционален семеен автомобил, Dacia Jogger се възползва от най-доброто от всяка категория: дължината на комби, простора на ван и външния вид на SUV. Автомобилът създава свой собствен клас. Истински член на семейството на Dacia, Jogger предлага най-доброто съотношение цена/ пространство и функционалност на универсален автомобил.

Някои версии включват също сгъваеми масички и поставки за чаши за пътниците на втория ред. Масичките се плъзгат до 70 мм за удобство на пътници със всякакви размери и нужди. На втория ред има и две странично-монтирани ISOFIX точки за закрепване за безопасност на децата.

Що се отнася до двамата пътници на третия ред, всеки от тях разполага с индивидуална седалка, подлакътник и голямо задно стъкло за по-добър изглед. Всеки ред има собствено осветление на тавана или общо три при 7-местната версия. Височината на седалките (+55 мм между първи и втори ред; +35 мм между втори и трети ред) осигурява още по-голям комфорт на пътниците на задните седалки.

С име, което извиква усещането за спортeн дух, величествена природа и позитивна енергия, Dacia Jogger изразява новата идентичност на марката. Кратко, модерно и международно, името изразява здравина и функционалност. Dacia Jogger е идеалният ежедневен спътник за семействата, търсещи бягство от рутината сред величествената природа.

Dacia Jogger съдържа изцяло новия бензинов двигател TCe 110 с 6-степенна механична трансмисия. TCe 110 е 1-литров 3-цилиндров двигател с турбокомпресор и директно впръскване с мощност 110 к.с. Алуминиевият двигателен блок означава, че той тежи по-малко. С въртящ момент от 200 Нм при 2900 оборота той е към момента най-мощният двигател в гамата на Dacia Jogger.   

Dacia е единственият производител, който предлага пълна гама двугоривни двигатели на бензин-LPG с марката ECO-G.

През 2023 г. към гамата ще бъде добавен и хибриден двигател. Dacia Jogger ще бъде най- достъпният 7-местен хибрид на пазара.

Очаква се поръчките да стартират през ноември 2021 г. в около 30 страни, основно в Европа, но също и в Турция и Израел. Моделът ще пристигне в дилърската мрежа през февруари 2022 г.