fbpx Еко общини ще могат да тестват електрическото Renault Zoe | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Еко общини ще могат да тестват електрическото Renault Zoe

Победителите в конкурса „ЕКООБЩИНА“ 2016 в категорията „Устойчива мобилност“, подкрепена от Renault,  ще получат възможността да тестват Renault Zoe в продължение на две седмици всяка. Печелившите общини са разделени в две групи: общини под 10 000 население – община Бобов дол и община Сливница и над 10 000 жители община Велинград и община Костенец.

Renault е основен партньор на проекта “Екообщина“, който с подкрепата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите, подпомага българските общини в обмяната на опит и споделянето на успешни практики. Това е първото издание на инициативата, която се организира от Френското посолство. Официални гости на събитието бяха Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, както и Ивелина Василева, министър на околната среда и водите.

В първото издание участие взеха над 30 общини, които подадоха 48 кандидатури в четирите категории „Устойчиво управление на водите”, „Устойчиво управление на отпадъците“, „Енергийна ефективност на сградите“ и „Устойчива мобилност”.