fbpx Новият Ford Nugget кемпер ван - готов за приключения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Ford Nugget кемпер ван - готов за приключения

Ford разкрива изцяло новата версия от следващо поколение на популярния си кемпер Transit Custom Nugget, който съчетава най-новите характеристики на автомобила и интериор на кемпер, за да предложи още по-приятни приключения на пътя. За първи път клиентите на Nugget ще могат да избират усъвършенствано електрифицирано задвижване с нов plug-in хибриден (PHEV) модел.

Благодарение на идейни промени в пространственото оформление на отделните зони, собствениците на Transit Custom Nugget ще могат да разчитат на свободно движение в кемпера. По-ниският под, вграденото странично стъпало и водещите в класа си плъзгащи врати улесняват както товаренето така и качването и слизането.

Новият Ford Transit Custom Nugget с предно предаване има изцяло ново шаси с независимо задно окачване, което подобрява управлението, докато моделите със задвижване на четирите колела ще бъдат подходящи за клиенти, които използват своите кемпери за достъп до планински зони, за спорт на открито или за тези, които искат повече сигурност, напускайки асфалтовите пътища.

Стилният кокпит включва изцяло дигитален инструментален панел и голям 13-инчов сензорен екран. Намирането на дестинация, управлението на аудио системата и свързаността с мобилни устройства са достъпни с най-новия софтуер SYNC 4 на Ford6 и могат да бъдат управлявани посредством тъчскрийн, гласови команди или през мобилните приложения Android Auto and Apple Carplay7

Единствена по рода си кемпер концепция

Ford и Westfalia значително са повишили нивото на качество и ергономичност в новия модел, като напълно са променили дизайна на класическото автомобилно пространство с отделни зони за готвене и спане. Този уникален интериорен дизайн дава възможност, дори при поставени две двойни легла, къмпигуващите да се движат из кабината, да готвят или да се качват и слизат от кемпера без да си пречат един на друг.

Пътническата зона е безопасно и удобно място за пътуване и лесно се превръща в зона за хранене и спане, когато автомобилът паркиран. Наред с оптимизираното място за съхранение и висококачествените материали, Ford е включил следните опции: отопляеми въртящи се предни седалки, специален втори ред седалки с подгряване за трима пътници, нови високоговорители и USB-C портове за пътниците на задните седалки.

Подобреният кухненски кът с L-образно разположение прави готвенето още по-приятно. Практичният нов хладилник с чекмеджета улеснява достъпа до съдържанието и е достатъчно голям, за да побере бутилки в изправено положение. Дизайнът на кухненския плот предлага 20% повече пространство, разполага с вграден котлон и мивка - сега с включен нагревател за топла вода. Плавно затварящите се врати и изскачащите дръжки предпазват пръстите на децата и заглушават шума по време на движение.

Изцяло новият Nugget разполага с подвижен и сгъващ се покрив от плат, вградено място за съхранение на масата и столове за ползване на открито, практични ролетни щори за затъмняване, които заменят завесите.

Освен това има безжичното зареждане  и стандартният 5G модем за всички пасажери. Опцията за соларен покрив помага за захранване на уредите или презареждане на батерията, а при идеални метеорологични условия може да генерира повече от необходимата енергия.

Специалният 7-инчов цветен сензорен екран позволява лесна проверка и контрол на отоплението, нивото на водата, нивото на батерията и осветлението.