fbpx Новите Citroen C4 X и Ë-C4 X вече са в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новите Citroen C4 X и Ë-C4 X вече са в България

C4 X и ë-C4 X Electric правят своето пазарно представяне в България през май. Те предлагат съвременна алтернатива на класическите седани и SUV модели в средния клас, съчетавайки елегантния страничен силует на класическия фастбек с модерния SUV дух и непреходния стил на просторните автомобили с четири врати.

Отчитайки различните потребителски профили, предлаганата гама от
двигатели включва два бензинови двигателя PureTech и дизелов двигател BlueHDi при C4 X, както и 100% електрическо задвижване при ë-C4 X. Това е уникално предложение в този пазарен сегмент, което ще има значителен принос за ускоряването на енергийния преход на марката.

Новият ë-C4 X Electric осигурява пробег до 360 км (според изискванията на WLTP) с едно зареждане, а електрическото му задвижване е с максимална мощност 100 кВт или 136 к.с. Моделът предлага и функция за бързо зареждане, която при използване на (DC) бързозарядна станция с мощност 100 kW е в състояние да осигури допълнителен пробег от 100 километра в рамките на 10 минути.

Новите C4 X и ë-C4 X Electric се отличават и с много високо ниво на комфорта благодарение на изключителната по рода си програма Citroën Advanced Comfort®, включваща седалки Advanced Comfort и окачване Citroën Advanced Comfort®. Моделите са оборудвани и с новия инфорaзвлекателен интерфейс My Citroën Drive Plus, който дебютира в новия C5 X. Моделите предлагат иключителен вътрешен простор с най-доброто в класа багажно пространство от 510 литра.

Гамата на новите C4 X и ë-C4 X Electric се състои от четири версии - Feel: базовата версия предлага всички функции за комфорт и безопасност, които могат да се очакват в този пазарен сегмент.

Feel Pack: това е основната версия в гамата, която предлага още повече по отношение на комфорта и безопасността, включително седалки Advanced Comfort®

Shine: върховата версия в гамата повишава допълнително комфорта на водача и пътниците с цветен head-up дисплей, електрохроматично вътрешно огледало за обратно виждане и др.

Shine Pack: топ изпълнението на върховата версия Shine Pack включва допълнително полуавтономна (Level 2) система за асистенция на водача Highway Drive Assist.