fbpx Разширяване на завода на Opel в Айзенах | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Разширяване на завода на Opel в Айзенах

Разширяване на завода на Opel в Айзенах

Заводът на Opel в Айзенах (Германия) отпразнува поставянето на последната тухла по изграждането на нов производствен цех като част от разширяването на завода, който е готов за старта на производството на бъдещия градски малък модел на Opel, в момента познат под кодовото име “Junior”.  Производството на новия малък автомобил, чието име ще бъде обявено следващата година, ще спомогне за оползотворяването на производствения капацитет на завода в Айзенах. В началото на 2013 година ще започне производството на новия автомобил.

Основен елемент от плана за разширяване на завода е точно този нов цех E 100. Той ще допринесе за разнообразяването на продуктите в Айзенах. Доставчиците ще асемблират компонентите на каросерията и ходовата част на закрита площ 22.000 м2. Мястото разполага с пряка железопътна връзка и седем камионни станции, които ще осигурят ефективната доставка на компоненти. Новият цех е свързан с бояджийно отделение и с краен асемблиращ пункт. Това означава, че компонентите ще достигат бързо и лесно до своята крайна цел в рамките на асемблиращата линия.

В допълнение към построяването на нов производствен цех Opel оптимизира всички съществуващи асемблиращи съоръжения, за да отговорят на новия модел, който се различава по размери от Opel Corsa. Новите мерки включват нови повдигачи и конвейрна система, както и чисто нова техника за пода на автомобилите. Новите съоръжения са настроени и за асемблирането на новата автомобилна каросерия.

В бояджийния цех са поставени нови камери, добавени са нови съвременни роботи и е въведена нова система за доставка на бои. Като краен резултат бояджииният цех може да работи съгласно по-високи стандарти, като в същото време обслужва дори по-голям брой автомобили.

Настоящото разширяване е най-значителната инвестиция в Opel Айзенах от 1992 година, когато бе открито производството. Фактът, че Айзенах ще произвежда два модела с различни жизнени цикли, означава, че производственият капацитет на завода ще бъде използван по-равномерно.

Facebook коментари