fbpx Focus с уникална кампания у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Focus с уникална кампания у нас

етикети

В началото на май 2011 г. Ford и Мото-Пфое БГ стартираха специална кампания “Focus Motion” за представяне на новия Ford Focus в интернет пространството и социалните мрежи, която ще продължи 6 месеца. Целта е да се покаже, какво мислят хората, които не се занимават професионално с журналистика или автомобили, изразявайки свободно мнението си при тестване на последното поколение Focus.
Кампанията е първата по рода си в социалните мрежи в България, за нов автомобил (а и не само). Тя позволява на потребителите сами да пробват новия Ford Focus, управлявайки и споделяйки впечатленията и собствения си опит. Няма предварителни условия, няма никакви уговорки – всичко е продукт на свободната воля на тествалите.
Разработен е и специален сайт, който акумулира непроменено съдържанието, свързано с опита на тестващите, публикувано в блогове, Facebook и Twitter.

Кампанията преминава в три етапа. Text Drive, в който популярни български блогъри тестват за по 10 дни автомобила, без никакви условия. Те решават дали, кога, къде и какво да споделят. Следващия етап е Photo Drive – по време на международното автомобилно изложение в София, за първи път официално ще бъда показано новото поколение на Ford Focus. На изложението всеки, посетил щанда на Ford, ще може да се запознае подробно с автомобила, както и да се възползва от wi-fi връзка с Facebook, в случай че иска да сподели видяното.
Movie Drive – от средата на юли до началото на октомври всеки, записал се на facebook страницата на новия Focus, може да тества автомобила. Това ще бъде един активен, пълноценен и динамичен тест за всички желаещи, тъй като се очакват много заявки, при лимитирани ресурси. В случай че сподели впечатленията си, снимка или видео в социалните мрежи, тествалият може да спечели атрактивни награди.