fbpx BMW планира преди 2030 г. 50% от продажбите да са на електрически автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

BMW планира преди 2030 г. 50% от продажбите да са на електрически автомобили

След успешна финансова 2021 г., BMW Group ускорява технологичните промени и развива трансформацията към устойчива мобилност. Компанията подготвя цялостен технологичен скок за Новия си клас и по този начин отново значително ускорява развитието на електрическата мобилност. В същото време BMW Group включва своите акционери, от служители до капиталовия пазар и обществото, в успешно и последователно прилаганата стратегия за трансформация. 

BMW Group следи текущото развитие на ситуацията в Източна Европа с голямо безпокойство и съпричастност. Като глобална компания, BMW Group се застъпва за мирно съжителство на различни култури по целия свят - всеки ден и навсякъде. Мислите на служителите на BMW Group са с всички хора, които трябва да преживеят страдания и загуби в тази война.

„В настоящата ситуация три неща са основни за BMW Group: да помогнем на жертвите и засегнатите, където можем, да осигурим нашите глобални всекидневни операции и да продължим да прилагаме последователно нашата дългосрочна стратегия“, каза Ципсе. „Трябва да подхождаме със същото високо темпо към съществуващите големи предизвикателства като борбата срещу климатичните промени и прехода към устойчива мобилност. Особено във времена на криза не трябва да спираме да правим правилните неща.”, каза в Мюнхен Оливър Ципсе, председател на борда на директорите на BMW AG.

С оглед на технологичните промени и по-нататъшните перспективи за растеж, BMW Group планира глобално увеличение на работните места с до 5 %. За настоящите служители на BMW AG, споделянето на печалбата се увеличава значително в съответствие с консолидирания излишък от 2021 г.

Околната среда също е ключов “акционер“ за BMW Group. През 2021 г. компанията беше първият германски автомобилен производител, който се присъедини към Business Ambition for 1,5°C на инициативата Science Based Targets и по този начин се ангажира с целта за пълна климатична неутралност в цялата верига на стойността най-късно до 2050 г. За да вземе предвид аспектите на цялостната устойчивост, BMW Group иска значително да увеличи дела на вторичния материал в своите превозни средства. С подхода „Secondary First“ делът на рециклираните и повторно използвани материали трябва постепенно да се увеличава от средно почти 30 % до 50 % в Новия клас. BMW i Vision Circular вече показа как би могла да изглежда индивидуалната, устойчива и луксозна мобилност в градската среда през 2040 г.: създадена от 100 % вторични материали и възобновяеми суровини и 100 %  рециклируема.

Още през тази година компанията – включително пред- серийни автомобили – ще има 15 напълно електрически модела в производство, покриващи около 90 % от актуалните сегменти. В допълнение към съществуващите модели като BMW i4BMW iX и MINI SE*, те включват и четирите серии BMW с най-големи продажби: BMW Серия 3 и BMW 5 СерияBMW X1 и BMW X3. А специална роля през 2022 г. ще играе и новото BMW Серия 7 с BMW i7.

до края на 2025 г. компанията иска продаде над два милиона напълно електрически автомобила. С BMW i7, BMW Серия 7 ще предложи първата изцяло електрическа луксозна лимузина, седан, която ще се предлага както с двигател с вътрешно горене, така и с хибридно задвижване. В същото време за първи път в новото BMW Серия 7 ще се ползва следващото ниво технологии при двигателя с вътрешно горене и хибридно задвижване.

BMW планира да ускори навлизането на пазара на електрическата мобилност като делът от 50 % на изцяло електрическите автомобили в световните продажби на компанията може да бъде достигнат преди 2030 г.