fbpx За седма поредна година Ford Mustang е най-продаваното спортно купе в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

За седма поредна година Ford Mustang е най-продаваното спортно купе в света

етикети

Седма поредна година Ford Mustang е най-продаваният спортен автомобил в света, според анализираните от Ford последни данни на S&P Global Mobility за регистрациите на нови леки автомобили.

Mustang запазва своята корона през 2021, благодарение на изключителните Mustang Mach 1 с 5,0-литров V8 двигател и Mustang Shelby® GT500®, най-мощният Ford и най-модерният Mustang създавани някога.

Според данните на Ford 76% of световните продажби на модела са реализирани в САЩ. Други пазари, отбелязват сериозен ръст в продажбите на Mustang през 2021, като Нова Зеландия с 54.3%, Бразилия, с 37.3%, и Южна Корея, с 16.6%.

Ford Mustang е безапелационен лидер за 2021 г. и в България. Продажбите на спортния модел на Ford за миналата година са 40% от сегмента на спортните купета в страната.

Ford ще предложи нови специални издания на автомобилните ентусиасти, като Mustang Ice White (Mustang Mach-E включително) и GT California Special, с които да затвърди своята водеща позиция в продажбите на спортните автомобили.

В допълнение през 2022 година Mustang ще носи и нови цветове като Atlas Blue Metallic, Cyber Orange Metallic Tri-Coat, Dark Matter Gray Metallic, Eruption Green Metallic, Grabber Blue Metallic и  Mischievous Purple Metallic.