fbpx Световната премиера на новия RANGE ROVER | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Световната премиера на новия RANGE ROVER

Land Rover официално представи новия Range Rover в Кралската опера в Лондон. Новото поколение на „Императора“ дефинира модерния лукс чрез своя дизайн, осигурявайки повече от всякога изтънченост, избор на клиентите и възможности за персонализация. 

Тиери Болор, главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover, каза: „Новият Range Rover е ярко проявление на нашата визия да създаваме най-желаните луксозни автомобили в света за най-взискателните клиенти. Той пише следващата глава от нашата уникална история на водещи иновации, които са отличителна черта на Range Rover вече повече от 50 години.“

Range Rover е оригиналният луксозен SUV автомобил, който води чрез своя пример вече 50 години, съчетавайки спокоен комфорт и стабилност с неудържима проходимост. Новият Range Rover е най-желаният досега, съчетаващ с лекота изумително модерно излъчване и естетическа грация с технологично усъвършенстване и постоянна свързаност – за първи път вече и със 7 места.

Луксозният SUV автомобил Range Rover от пето поколение издига модернистичната дизайнерска философия на Land Rover на следващо ниво със съвременна интерпретация на характерния си профил, за да създаде невероятно дизайнерско проявление.

Характерният къс преден надвес, внушителната предна част, отвесното предно стъкло и отличителната задна част, която се стеснява при изглед отгоре, са ключови елементи при определяне на пропорциите на Range Rover.

Изравнените елементи са отличителен белег на новия Range Rover, а подпомагащите дизайна технологии допринасят за неговия изтънчен и солиден външен вид, включително изравнените стъкла, скритата лайстна по средната линия и гладките лазерно гравирани покривни съединения. 

Също представен в Кралската опера, новият Range Rover SV ще предостави на клиентите още повече възможности да създадат наистина индивидуален автомобил, когато излезе в продажба през 2022 г.

Моделът SV е изящна интерпретация на лукса и персонализацията на Range Rover, олицетворение на изключителната ръчна изработка. Материалите за ексклузивните дизайнерски елементи на Range Rover SV включват блестящи метални плочки, гладка керамика, сложна мозайка, както и избор от висококачествени кожи или устойчива некожена материя Ultraafabrics™.

Този ръчно изработен модел ще бъде първият автомобил, обозначен чрез новата стратегия за наименуване и керамичния диск SV и ще бъде известен просто като Range Rover SV. Дискът SV изразява дизайна и инженерната страст на подразделението Special Vehicle Operations за модерен лукс, производителност и проходимост. 

Новият Range Rover съчетава съвременни технологии с модерен лукс, за да осигури несравнима изтънченост за всеки пасажер и е първият модел, който използва новата гъвкава модулна надлъжна архитектура (MLA-Flex) на Land Rover. 

MLA-Flex може да съвмести двигател с вътрешно горене, plug-in хибрид и 100% електрически двигател. 

Тя се предлага с избор от ефективни меки хибридни и plug-in хибридни двигатели и 4-, 5- или 7-местни интериори при конструкции на шасито със стандартно и дълго междуосие. Първият изцяло електрически Land Rover – ще се присъедини към гамата през 2024 г. Той ще бъде първият от серията изцяло електрически автомобили Land Rover. До края на десетилетието всеки модел ще се предлага с изцяло електрическо задвижване.

Силовите агрегати на plug-in хибридните електрически автомобили предоставят очакван пробег в изцяло електрически режим в реални условия до 80 км (50 мили) – достатъчно за типичните клиенти на Range Rover да изминават до 75% от пътуванията си с използване само на електрическа енергия.

Набор от иновативни технологии допринасят за несравнимия комфорт и изтънченост на новия Range Rover. Новата технология от трето поколение Активно шумопотискане осигурява едно от най-тихите купета на пътя. Тя се основава на приглушената и уплътнена архитектура на шасито, като използва микрофони от външната страна на автомобила и високоговорители в подглавниците вътре в автомобила.

Новият Range Rover предлага интуитивен гласов контрол с вградена функционалност Amazon Alexa. Използването на естествени гласови команди позволява на клиентите да управляват всичко – като същевременно държат ръцете си на волана и погледа си на пътя.

Комфортът и благосъстоянието са подобрени от функцията за професионално пречистване на въздуха в купето, която съчетава двойна технология nanoeTM X. За модерната технология е научно доказано, че значително намалява вирусите и бактериите.

Устойчивостта се простира отвъд избора на ефективни двигатели с иновативни материали и процеси, съчетани с цел намаляване на въздействието върху околната среда вследствие от производството и шофирането на новия Range Rover. Те включват текстил Kvadrat™ от ремиксирана вълнена смес, който ще се предлага като опция за интериор без кожа.

Обичайната проходимост и стабилност на Range Rover се осигуряват от новаторската интегрирана система на Land Rover за управление на шасито, която контролира най-изчерпателния набор от шаси технологии. Кормилното управление на всички колела осигурява по-голяма стабилност при висока скорост.

Изцяло новият Range Rover от пето поколение е проектиран, разработен и конструиран във Великобритания и ще бъде произвеждан изключително в завода на Land Rover в Солихъл. 

Новият Range Rover е най-желаният, създаван някога, и ще продължи да бъде „Императора“ в света на луксозните SUV автомобили в глобален мащаб.