fbpx Световна премиера за BMW Concept Touring Coupé по време на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023, Italia - от мястото на събитието

Световна премиера за BMW Concept Touring Coupé по време на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023

В изминалия уикенд край езерото Комо в Италия се събра аристокрацията на Европа, за да празнува красотата на автомобили от класиката, обединени от събтието Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023. В последните десетина години то се организира и спонсорира от BMW Group, по чиято покана на място във Villa d’Eleganza, днес изключително луксозен хотел беше и нашата медия.

Съвсем естествено именно на тази сцена пред най-изисканата публика на Европа BMW да представи и своите премиери.

Първата световна премиера бе BMW Concept Touring Coupе - закрит двуместен автомобил, който е разработен като уникат и продължава традициите на легендарните класически модели на марката BMW - символ на свободата на четири колела и насладата от пътуванията за двама. Така както и много от легендите представени в градините на Вила д,Есте.

 „С BMW Concept Touring Coupé отдаваме почит на неподправената радост от шофирането“, казва Домагой Дукеч, ръководител на BMW Design. „Един изключително емоционален автомобил като този показва, че страстта по чистата радост от шофирането ще остане съществена и в бъдещето.“

Изработеното на ръка като уникат BMW Concept Touring Coupé съчетава традиционната концепция на каросерията с технологията на съвременен пуристки спортен автомобил. Пропорциите и името му напомнят за BMW 328 Touring Coupé, което печели състезанието за издръжливост Mille Miglia през 1940 г. Функционалността на концепцията Shooting Brake подсказва за вариантите на моделите от серията BMW 02, представени в началото на 70-те години на миналия век, които са обозначавани като „touring“, за да ги разграничат от седаните. 

Лаковото покритие Sparkling Lario е създадено специално за BMW Concept Touring Coupé. Сиво-кафявият цвят впечатлява с особено усещане за дълбочина благодарение на вградените сини стъклени люспи. 

Атмосферата в интериора на BMW Concept Touring Coupé впечатлява с типичната за марката ориентация към водача в кокпита и максималното внимание при избора на материали, цветовото оформление и изработката. Ексклузивната двъцветна тапицерия на италианския производител на кожи Poltrona Frau разделя хоризонтално интериора в два цветови сегмента. Куфарите и чантите са проектирани ексклузивно за модела от традиционния производител на кожа Schedoni в Модена. 

Четете повече за Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 от мястото на събитието ТУК