fbpx Успешна 2011 година за Opel у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Успешна 2011 година за Opel у нас

Изминалата година се оказва успешна за Opel, защото продажбите у нас отбелязват ръст от над 40%, което се равнява на 1568 броя продадени автомобили и четвърто място по брой на регистрациите на нови автомобили в България (по данни от годишна справка на Главна Дирекция Охранителна Полиция).

Най-голям ръст в продажбите отбелязват моделите Insignia (63%) и Astra (65%), като ръстът от 34% на Opel Corsa също беше впечатляващ. Интересен факт е, че пазарният успех е постигнат въпреки липсата на изцяло нов модел в гамата на марката през 2011 година.
Тази година обаче няма да липсват премиери – един от най-силните модели новата многофункционална Zafira Tourer, новото спортно купе с драматични пропорции и впечатляваща спортна визия Astra GTC, новия лекотоварен модел Combo и не на последно място електрически автомобил с удължен пробег Ampera. Допълнително благоприятстващо добрите продажби на автомобилите с марката Opel е предлагането на възможност за данъчен кредит за някои версии на най-подходящите за корпоративни клиенти модели автомобили.
Такива са например, Corsa Selection или Enjoy 1.3 CDTI/75 к.с., Astra Enjoy 5 врати или комби-версията Sports Tourer с два турбодизелови двигателя с работен обем 1.7 литра и съответно 110 и 125 к.с. , Meriva Enjoy 1.7 CDTI 130 к.с. и Insignia Sports Tourer Edition или Cosmo също с два турбодизелови двигателя с работен обем 2.0 литра и съответно 130 и 160 к.с.