fbpx BMW Серия 8 Concept - реалното бъдеще на марката | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW Серия 8 Concept - реалното бъдеще на марката

етикети

 

BMW Group използва тазгодишното издание на Concorso d’Eleganza Villa d’Este, за да разкрие BMW Серия 8 Concept. Прототипът ще послужи като лакмус за бъдещия модел на BMW планиран за въвеждане на пазара през 2018 г. като част от най-голямата моделна офанзива в историята на компанията.

Силуетът на BMW Серия 8 Concept лежи ниско и мощно на пътя. Взаимодействието на дългия преден капак с плавните линии придава динамика на страничната част, докато поразителната извивка в задната част прекъсва това движение за задния поток на автомобила и добавя допълнителен спортен акцент.

Цялата странична част насочва вниманието към нов аспект на компетентността на BMW при оформянето на повърхностите. Старателно моделираните детайли и плавните акценти подчертават атлетично оформеното тяло на BMW Серия 8 Concept. Ексклузивно разработения цвят на лаковото покритие на каросерията Barcelona Grey Liquid – сиво-син тон с преливащи пигменти – оптимално разгръща езика на оформлението на повърхностите. Големи 21-инчови джанти със спортно ексклузивен дизайн с тънки спици и аеро-елементи създават визуална дълбочина и допълват впечатляващата странична визия.

Спортно ниска и визуално изразителна предна част

Голяма бъбрековидна радиаторна решетка, тесни двойни фарове и големи въздухозаборници създават впечатляваща, спортна предна част. Характерният стил на BMW е в нова интерпретация, отвеждайки дизайнерския език на компанията в съвсем различна посока. Така например двойната бъбрековидната радиаторна решетка е разположена много ниско и преминава широко през предната част. Като препратка към ранните купета на BMW двата елемента на бъбрековидната радиаторна решетка са свързани с обща рамка и по този начин оформят голям, единен елемент. Бъбрековидната радиаторна решетка продължава странично и надолу и по този начин подчертава динамичния характер на BMW Серия 8 Concept. В комбинация с много тесните фарове с лазерни светлини и хексагонално интерпретирани двойни кръгли форми се осигурява концентрираната визия на предната част.

Големите странични въздухозаборници на предната броня подчертават широката, спортна стойка на пътя и обещават безкомпромисно динамично изживяване при шофиране. Спортният високоефективен характер се подчертава от разположения между тях елемент от карбон.

 

Характерна и модерна задна част

И в задната част на BMW Серия 8 Concept доминира емоционалната работа с повърхностите. Задницата е ниска, с максимално усещане за широчина и много скулптурна работа. Задната част се характеризира с играта на обеми и линии, които идват отстрани и оформят задната част на автомобила. Мощните арки на калниците подсказват за динамиката и подчертават задното задвижване. Заострената пътническа клетка и ширината на колата придават особено силен акцент в тази област на автомобила.

Тесните и издължени задни светлини достигат силно встрани и свързват задната част със страничните панели. Самите задни светлини са под формата на L-образно крило, изпъкват от задната част и подчертават широчината и стабилната стойка на пътя. Тясната им форма придава на задната част много спортно и динамично излъчване.

Тъмният, загатнат дифузор от карбон в долната част на задната броня придава лекота и спортен дух на графиката. Големите, трапецовидни ауспухови накрайници обгръщат задната част и подсказват за динамичното изживяване при шофиране.

Отличителните дизайнерски елементи в интериора са плавните преходи от арматурното табло към вратите и спортното, сякаш обгръщащо усещане на интериора. Това впечатление се подчертава от плавната връзка между средната конзола и арматурното табло, които заедно оформят центъра на интериора. Високата средна конзола, както и ниският център на тежестта на арматурното табло, допълнително подчертават елегантното и спортно усещане за простор.

 

Интериорът на BMW Серия 8 Concept целенасочено залага на играта с контраста между емоция и техника, динамика и лукс. И докато формите подсказват за максимален спортен дух, подбраните материали говорят за ексклузивност и най-високо ниво на дизайн разработка. Така например всички елементи, които са в контакт с водача, са оформени изключително спортно. Ексклузивните спортни седалки са много елегантни: базовата структура е черупка от карбон, а тапицерията от най-фина кожа осигурява перфектно усещане при седене. Същото важи и за волана: спиците от шлифован на ръка алуминий са насочени силно към водача, анодираните в червен цвят лостчета за превключване напомнят за моторните спортове. Контрастът между алуминий и тъмна кожа подчертава луксозната елегантност до най-малките детайли.

Използването на кожа Merino в Dark Brown и Fjord White осигуряват висококачествена атмосфера в интериора. Акцентиращите повърхности от карбон и ръчно шлифования алуминий поставят целенасочени контрасти и осигуряват спортно-техническо усещане. Освен това, селекторът на трансмисията, както и iDrive контролерът от стъкло Swarovski с визия на опушен кварц, допълват интериора по модерен и висококачествен начин.