fbpx KIA и Subaru са готови за първите гости в новия си дом | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

KIA и Subaru са готови за първите гости в новия си дом

Само осем месеца след първа копка, новият център на Kia и Subaru в София вече е напълно готов да посрещне първите си гости. Въпреки, че проектът съществува още от 2005 г., обективни причини спъват строителството. Днес това е първият шоурум Европа, изпълнен изцяло спорес новите глобални изисквания на двете автомобилни марки.
Общата площ на центъра е 9300 кв.м., като застроената площ е разположена на общо четири нива с подземната част на 3500 кв. м. На наземното ниво са разположени двата отделни шоурума на Kia и на Subaru, всеки с площ от 600 кв. м, което е максимумът според стандартите. Целият комплек е изграден с мисъл за енергийна ефективност – едва 40 лв. на ден ще са разходите за LED осветлението. Собствен водозточник с икономични помпи ще захранва цялата сграда за различните нужди.
Основният сервиз, който ще ползва естествена слънчева светлина през целия ден разполага със 17 подемника и може да обслужва до 80 автомобила дневно.
В приемната на сервиза са организирани общо десет работни места, като целта е максимално бързо да се обслужват клиентите.

В сутеренната част, която е на 7 метра под земята са разположени бояджийско и тенекеджийско отделение, както и огромен склад за резервни части. Докато изчакват по-кратките ремонти, клиентите ще могат да наблюдават работата от панорамните прозорци на уютно кафене. На покрива под открито небе ще бъдат разположени новите автомобили, а клиентите ще могат да ги разглеждат на фона на уникална гледка към Витоша.