fbpx Гуми производителят Nokian представи новия си модерен тестови център в Испания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Гуми производителят Nokian представи новия си модерен тестови център в Испания

етикети

Nokian Tyres представи в онлайн събитие новия си тестови център в Испания, който  позволява целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми. Изграждането на обекта ще бъде завършено през 2021 г., а тестовете на гумите навлизат във фаза на пропорционално увеличение. Общата инвестиция се оценява на 60 милиона евро.

„Инвестицията в новия тестови център е в съответствие с дългосрочните ни цели за разработване на нови продукти, които ще подсилят растежа ни на европейските пазари. Това е наистина важен момент за нас и представлява най-голямата единична инвестиция в тестване в историята на компанията.”, казва Даниел Родригес, ръководител на тестовия център на Nokian Tyres в Испания.

Nokian Tyres започна работа по изграждането на тестовия център през май 2018 г. Площта от 300 хектара с 10 писти се намира в Санта Крус де ла Сарса, малък град на около час път с кола от испанската столица Мадрид.

Център на тестовия център е 7-километровата високоскоростна овална писта, позволяваща тестване при скорост дори над 300 км/ч. Няколко други тестови писти ще бъдат обградени от овалната писта, върху, които ще бъде изследвано поведението на гумите по отношение на управление на мокра и суха настилка, спиране и аквапланинг. Тези съоръжения ще бъдат използвани при тестовете за одобрение на гумите, за характеристики като например оценяване на нивото на шум на дадена гума и нивото на сцепление при мокра настилка.

При изграждането на центъра компанията е запазила 25 хектара земя за защита на дивата природа. Това включва изграждането на гнездилки за ястреби и сови и изграждане поилки за птици, които ще бъдат наблюдавани през следващите 3 години.