fbpx Още една станция за безплатно зареждане на електромобили в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Още една станция за безплатно зареждане на електромобили в София

Бързозарядна станция за електромобили монтира на паркинга на първия си магазин от ново поколение Лидл. С откриването на този филиал компанията сложи началото на изграждането на магазини по изцяло нова концепция, която включва промяна в дизайна, функционалността и енергийната ефективност на сградите, а на фокус са поставени клиентите, служителите и околната среда.

Зарядната станция модел ABB TERRA 53 CJG притежава три типа накрайници и предлага възможности за зареждане на най-различни марки електромобили. Използването на станцията е безплатно, като сесиите за зареждане са с максимална дължина от 60 минути – време, през което може да се разгледа филиала от ново поколение или да се направят покупки. 

Зарядната станция може да обслужва едновременно два автомобила и е активна за зареждане в рамките на работното време на магазина. Благодарение на устройството за специфични климатични условия станцията функционира дори при температури от -35 градуса по Целзий. Мощността й е 50 kW, като за максимално удобство на клиентите е снабдена със захранващи кабели с дължина от 3,9 метра. 

Станцията притежава LED дисплей с информация относно статуса на зареждане, използваната електроенергия, избор на накрайник и индикатор за грешки. Чрез директна интернет връзка с производителя е осигурен и дистанционен мониторинг на станцията.