fbpx Mercedes-Benz GLK - издание 2012 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Mercedes-Benz GLK - издание 2012

С нов дизайн, повишено ниво на оборудване, ефективен двигател предлага новото поколение на GLK. Новият външен вид придава на характера на автомобила повече динамика. Той съчетава класическия дизайн на високо проходимите автомобили с типичните прави линии и актуалния стил на формите от лимузините на Mercedes-Benz. Висококачествени материали, ново оборудване в салона и преработени дизайнерски елементи се грижат за удоволствието при пътуване наред с новите инфотеймънт-системи.

Моделът на GLK от 2012 година предлага и като опционално оборудване богата гама модерни асистиращи системи - например ранното откриване на умората ATTENTION ASSIST или превантивно действащата система за сигурност PRE-SAFE®, системата за напълно автоматично паркиране Aktive Park-Assistent или камерите за задно виждане с помощни линии, както и – за първи път при Mercedes-Benz – една 360°-камера.

Забавлението и информираността също са важни елементи - аудио CD система с двоен тунер, TFT-дисплей с диагонал 14,7 см (5,8"), CD с разпознаване на форматите mp3/wma/aac, вход за USB (вкл. показване обложката на CD), AUX-IN вход, Bluetooth® с високоговорител и аудио стрийминг, телефонна клавиатура. Освен типичната за зала акустика и цветния дисплей с реалистични изображения в GLK могат да бъдат открити и инфотеймънт системите Apple iPad® Fond-Integration Plus, Becker® MAP PILOT, COMAND Online Multimedia-System, TV-Tuner за дигитално приемане (DVB-T), Harman Kardon® Logic 7® Surround- Soundsystem вкл. 7-канален-DSP-усилвател и двуканален допълнителен усилвател с обща мощност 510 вата, свързани с 12 висококачествени високоговорителя, Dolby Digital 5,1 и DTS.

Многобройните BlueEFFICIENCY-мерки като например серийно предлагания ECO Start-Stopp повишават ефикасността на двигателя. За пръв път за компактен тип автомобил се предлага BlueTEC, с което се постигат нива на екологичност, отговарящи на стандарта Евро 6.