fbpx Мода и автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мода и автомобили

 
Международната икона на стила и актриса Тилда Суинтън и новата S-класа купе са главните герои в интернационалната модна кампания на Mercedes-Benz пролет/лято 2015. Кампанията е реализирана от американския творец и режисьор Роу Етридж, чиито произведения вече са представени в Музея на модерното изкуство (MoMa). Освен Етридж, Суинтън  привлича в екипа като стилов директор и своя дългогодишен спътник, дизайнера Хайдер Акерман. Заедно с креативния екип работата в Шотландия ръководи операторът Андре Шеметов. Съвместно те създават заредена с напрежение кампания в един вълнуващ филм с препускащо темпо. Сюрреалистичната история събужда по деликатен начин фантазията на зрителя.  
 
Мистериозност обгръща Тилда Суинтън подобно на тайнствения й външен вид а-ла-Хайдер- Акреман. Виждаме филмовата звезда, обгърната в мъгла, да минава с S-класа купе по забулени пътища, пълни със завои. В следващия момент тя се появява в сумрачна иглолистна гора, малко по-късно – в пясъчна степна местност. По своя път тя има задачи за изпълнение – потайни, нетърпящи отлагане и с единствен свидетел напрягащата пустота на гората, - преди да може дори да се надява да постигне целта си.  
 
Действието се развива по загадъчен начин около понятия като очарование и чувственост, мистика и алчност. „Шотландия е място извън времето, изпълнено с тайнственост. Тя отразява моя произход и е перфектната сцена за фино изтъканата история, която разказваме с този филм. Работата с Роу, с моя стар приятел Хайдер и с Андре, чийто очи не изпускат нищо, беше невероятно хармонична и вдъхновяваща. А да пътуваш през пустошта с това вълнуващо купе, беше приказно изживяване“, казва Тилда Суинтън.