Автосалон Женева 2017

Токът удря и HONDA в Женева

етикети: 

 

Най-дългоочакваната премиера на щанда на Honda е горещият хечбек Civic Type R. Оборудван е с оптимизирания и усъвършенствен 2,0-литров двигател VTEC TURBO, 320 к.с., 400 Нм. въртящият момент и 6-степенна механична трансмисия. Новият Type R доразвива спортната динамика на новото поколение на хечбека Civic. Продажбите и производството му ще започнат поетапно от лятото на 2017 г. Новият Type R е по-лек и с по-твърда структура на каросерия от десетото поколение на хечбека. Спрямо предшественика си е с 38% подобрена устойчивост срещу усукване. Шофьорите вече ще се радват на три режима на управление – Comfort, Sport и +R за изживявания на пистата. Продажбите и производството му ще започнат поетапно от лятото на 2017 г.

 

Премиера прави и електрическата концепция NeuV с революционния „емоционален двигател“, изучаващ навиците на шофьора и предугаждащ действията му. Освен това автомобилът ще носи приходи на собственика си, тъй като ще функционира и като автоматизирано МПС за споделени пътувания, когато притежателят му не го ползва. Той ще взема и ще оставя пътници по определени маршрути, а при нужда ще доставя електричество и до битовата мрежа. NeuV функционира и като верен помощник и личен асистент на своя шофьор, т. нар. HANA (Honda Automated Network Assistant).

Автомобилът е двуместен, а багажникът му събира концептуалния скутер ‘Kick ’n Go’, вдъхновен от едноименния си предшественик, лансиран още от 1970 г. Той е с батерия вместо с верижен механизъм и може да бъде зареден директно в багажника на NeuV. 

Моля коментирайте