BMW Group с най-добри резултати от 2008 г. насам

За първи път от 2008 г. насам BMW Group постига четирицифрен търговски резултат с 1127 доставени автомобила BMW и MINI. Така компанията отново затвърждава лидерската си позиция в премиум сегмента.

През изминалата година компанията доставя 1014 автомобила с марката BMW и реализира ръст от 12 % спрямо предходната година. При MINI, на клиенти са доставени 113 автомобила, или с 20% повече, в сравнение с 2016 г. Изключителна успешна е търговската реализация на BMW Motorrad с 145 продадени мотоциклета и ръст от 125%. В този резултат са включени доставените на Министерството на вътрешните работи 60 мотоциклета за нуждите на Полицията. Ръстът постигнат без да се отчита тази еднократна специална доставка е 55%.

Най-продаваният модел е BMW Серия 5 със 181 доставки (18%), следван от BMW X5 със 147 (14%) и BMW X6 100. Изключително успешно е представянето при флагмана BMW Серия 7( с 83 продадени автомобила и ръст от 8%), като 11 от тях са върховите BMW 760 Li.
Интересна е и динамиката в моделните семейства BMW M и BMW M Performance, от които общо са реализирани 99 автомобила или ръст от 13%.
През април 2017 г. BMW Group България лансира на българския пазар и суб-бранда BMW i., като за 8 месеца са доставени 12 автомобила от неговото портфолио. Заедно с BMW iPerfomance автомобилите делът на електрифицирани превозни средства в общите продажби на BMW е 2,37%.
Очакванията са през първата пълна година на българския пазар броят на реализираните електрифицирани автомобили да нарасне съществено до общо 50.
По отношение на задвижването, все още България залага на дизеловите агрегати, които са 83% от продажбите.

При марката MINI, второто поколение на Countryman е основният двигател на добрите продажбени резултати с 49 % от продажбите на марката през 2017 г.
И през 2017 фокус за българския пазар е развитието на търговската мрежа. През октомври 2017 г. М Кар София отвори свoй автосалон в София, който предлага пълния спектър от продукти и услуги за марките BMW, MINI и Motorrad и с него търговските партньори на BMW Group в страната са вече шест: Ауто Бавария, София; Бова Кар, Бургас; М Кар – Варна, М Кар – Пловдив, М Кар – Плевен, М Кар – София.

Продължават инвестициите за обновяване на автосалоните в съответствие с най-новите стандарти на BMW Group, процес стартирал през 2015 г. BMWi се предлага от три от търговските партньори на BMW Group България – Ауто Бавария София; Бова Кар, Бургас и М Кар Пловдив и София. Престои всички оторизирани дилъри да станат част от мрежата на BMWi.

 

По време на представянето на търговските резулати бе показано ексклузивно новото BMW X2 – това Sports Activity Coupe има собствен облик като впечатлява несравним дизайн, градски гени и в същото време спортен характер. Иновативни дизайнерски акценти осигуряват забележително излъчване и атлетичност. За първио път се предлага и пакет M Sport X. Визуално той е вдъхновен от рали-спорта, което проличава от външните дизайнерски елементи в цвят Frozen Grey, които са в силен контраст с цвета на каросерията. Множество дизайнерски акценти като скосения покрив, впечатляващите ауспухови накрайници или изпъкналите арки на калниците го отличават ярко от останалите. X2 обръща наобратно познатия трапецовиден формат на радиаторната решетка, а допълнителната емблема на BMW на страничните колони реферира към класическите BMW купе модели като 2000 CS и 3.0 CSL, подчертавайки спортното ДНК на BMW X2.

 

Цените на BMW X2 започват от 73 хил. лева и достигат до 97 хил. лв в най-високото оборудване и 231 к.с.

 

 

Facebook comments