fbpx Тойота Балканс с нов изпълнителен директор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тойота Балканс с нов изпълнителен директор

Тойота Балканс с нов изпълнителен директор

Вайос Доцикас поема поста Изпълнителен директор на Тойота Балканс, считано от 1 януари 2018 г, с отговорности за пазарите на България, Македония и Албания. Вайос Доцикас се присъединява към Тойота Гърция през декември 1986 г. и има повече от 30 години опит в бизнеса на Toyota. През 2011 г. той е повишен на длъжност  Ритейл Директор – Гърция, а през 2014 г. обхватът на неговата роля и отговорности е разширен и той заема позицията Ритейл Директор за Гърция, България, Румъния, Македония и Албания.

На новата си позиция той ще отговаря за цялостното развитие на бизнеса на Toyota & Lexus в поверените му пазари, като ще управлява дейността по дистрибуцията, продажбите през собствените дилърства, както и през независимата дилърска мрежа на двете марки в страните от региона.

Вайос поема поста от  Георгиос Кириазис, който поставя началото на бизнеса на Toyota в България през 1995 г., а през 1999 г. основава Тойота Балканс ЕООД – официален вносител и дистрибутор на Toyota & Lexus.  След 26 години успешнa кариера свързана с марките Toyota & Lexus, Георгиос Кириазис се оттегля в пенсия.