fbpx Рено Нисан България и ОТП Лизинг с 5 годишно партньорство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Рено Нисан България и ОТП Лизинг с 5 годишно партньорство

През юли 2021 г. Рено Нисан България и ОТП Лизинг отбелязват 5 години от стартирането на своето успешно партньорство. Като вносител на марките Renault, Dacia и Nissan, лидери на българския пазар на нови автомобили, Рено Нисан България среща в лицето на ОТП Лизинг доверен партньор, с помощта на който предлага атрактивни условия за закупуване на нови и употребявани автомобили, за да подпомогне индивидуалните клиенти, малкия и среден бизнес.

Сътрудничеството на двете водещи компании в своите сектори предоставя през годините множество иновативни финансови продукти като Balloon Leasing - лизинг с висока остатъчна стойност, позволяващ оптимизация на размера на месечната вноска, Nissan One Leasing с месечна вноска, равна на 1% от цената на автомобила, както и лизинг с 6 месеца гратисен период за старт на плащане на месечните вноски без допълнително олихвяване, гарантиращ ликвидност на клиентите в рамките на несигурната икономическа ситуация.

Към юни 2021 г. с програмата Dacia Leasing са реализирани над 5 700 автомобила, с Renault Leasing - над 4 300 автомобила, и с Nissan Leasing - над 2 000 автомобила. В края на последното полугодие финансирана сума на програмите надхвърля 216 милиона лева. Успех жънат и сделките при сертифицираните употребявани автомобили Renault Selection с ръст от 98,5% през 2020 г. спрямо 2019 г., като към края на юни 2021 лизинговото портфолио от автомобили по програмата Renault Selection надхвърля 1 300 автомобила със сума на финансиране над 20 милиона лева.

Отношенията на Рено Нисан България и ОТП Лизинг се разгръщат и отвъд предлагането на атрактивни финансови условия на своите клиенти, когато през 2018 г. в рамките на ексклузивно партньорство с Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз съвместно осъществяват над 100 000 км трансфери на делегати с Renault ZOE.

"Да имаме доверен партньор в областта на финансовите продукти и услуги, особено когато е от ранга на ОТП Лизинг, е от голямо значение за нас и допринася пряко за успешното ни пазарно представяне. Резултатите, които постигнахме през изминалите 5 години, говорят сами за начина, по който българските потребители приемат нашата съвместна работа. В тези предизвикателни времена повече от всякога се концентрираме над ангажимента си да застанем зад нашите клиенти с разнообразие от гъвкави финансови решения за покупка.", заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia за България.

„През тези пет години успяхме да лансираме редица съвместни продукти и инициативи, но това което успяхме основно да променим е клиентското изживяване с постигане на „One Stop Shop Approach” в шоурумите на дилърската мрежа на Рено Нисан България. На практика това означава, че финансовата институция е на мястото, където клиентът избира своя автомобил, и бързо и лесно може да кандидатства, да бъде одобрен и да подпише договор за лизинг дори електронно, без да е необходимо да идва до офис на лизинговата компания.

За нас е важно да предвиждаме пазарните тенденциите в подкрепа на нашите клиенти и с грижа за околната среда – затова заедно с Рено Нисан България непрестанно усъвършенстваме и разширяваме инструментите за финансиране на нови и употребявани автомобили, развиваме дистанционните канали за продажба и търсим цялостни решения за мобилност с възможно най-ниски вредни емисии.“

Сред основните фокуси, които Рено Нисан България и OTP Leasing поставят за своето партньорство в бъдеще, е намаляване на средната възраст на автопарка в България.