fbpx Ескологична награда за Ford | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ескологична награда за Ford

Наградата EcoGlobe – една от десетте връчвани ежегодно от независимо жури за отличаване на изключителни екологични решения в автомобилната индустрия – е присъдена на Ford Fiesta ECOnetic, като представителен модел на гамата Ford ECOnetic. С СО2 емисии от едва 98 г/км, Fiesta ECOnetic е един от най-икономичните и екологични леки автомобили в Европа.
Програмата Ford ECOnetic бе представена в началото на 2010 г. Тя е ориентирана към клиента, обединява гама от технологии, специално разработени за подобряване разхода на гориво, намаляване на вредните емисии и снижаване на експлоатационните разходи и включва:

· Ford EcoBoost – изцяло нови бензинови двигатели с турбокомпресор и директно впръскване, които съчетават динамиката на по-мощен двигател с икономичността и СО2 емисиите на по-малък.
· Ford Duratorq TDCi – гама високоефективни дизелови агрегати, със значително подобрен разход на гориво и по-ниски СО2 емисии.
· Скоростни кутии Ford PowerShift – усъвършенстван двоен съединител, комбиниращ ефективността, оптимизираните предавателни числа и удоволствието от управлението на механичната скоростна кутия с плавната и лесна за употреба автоматична трансмисия.
· Ford Auto-Start-Stop – система за автоматично изключване на двигателя, когато автомобилът е спрял и включване отново при тръгване, за да се спести разход на гориво и замърсяване на околната среда.
· Интелигентно регенеративно зареждане (Smart Regenerative Charging) – генерира електрическа енергия при натискането на спирачките за подпомагане на съществуващите източници на енергия.
· Активна клапа на радиаторната решетка – променливо отваряне на клапите зад радиаторната решетка за подобряване на аеродинамиката и намаляване разхода на гориво.
· Ford Еко режим – информационна система, подпомагаща водача да подобри разхода на гориво.
· Електрическо сервоуправление (EPAS) – по-ефективна система за подпомагане на управлението, която черпи от резервите от електричество и увеличава ефективността
· Индикатор за превключване на предавките – индикатор, указващ на водача най-подходящия момент за смяна на предавките.