fbpx Нов градски модел от Opel през 2015 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нов градски модел от Opel през 2015 г.

Оpel изкарва на пазара ново, малко, но силно оръжие. Компактен, но просторен, със страхотна външност и преди всичко невероятно достъпен – това е предложението на марката Opel към клиентите на базовия сегмент от пазара, което ще бъде на тяхно разположение от лятото на 2015 година.

Новият модел се нарича KARL – име, с което се отдава почит на основателя на компанията и ще бъде на пазара от лятото на 2015 г. В автомобила с пет врати и обща дължина 3.68 метра ще има достатъчно пространство за петима пътници, цената ще е под 10 000 евро. Освен това новото попълнение в семейството на марката Opel може да бъде оборудвано с многобройни технологии за осигуряване на безопасност, комфорт и инфоразвлечения, които ще бъдат извън конкуренция в този пазарен сегмент. За задвижване на KARL ще се използва свръхмодерен еднолитров трицилиндров бензинов двигател от последно поколение. От лятото на 2015 година моделите KARL, ADAM и Corsa ще формират най-силната гама от автомобили в малкия клас в историята на Opel, която ще бъде и от най-младите модели на пазара.

Предната част на KARL се отличава с типичната за автомобилите на Opel усмивка, очертана от динамичната форма на хромираната лайстна, носеща марковата емблема. Малкият KARL ще носи душата на модерният еднолитров трицилиндров бензинов двигател в лицето на новия 1.0 ECOTEC със 55 кВт/75 к.с., който е разработен специално за използване в модела.

Наред със серийната програма ESP със система за контрол на сцеплението, ABS с електронно разпределение на спирачното усилие и системата за подпомагане на потеглянето по наклон HSA (Hill Start Assist), която предотвратява нежеланото потегляне назад по стръмен участък, към оборудването на KARL може да бъде добавен и още един ярък акцент по отношение на безопасността – системата за предупреждение за неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning). С помощта на видеокамерите за следене на пътното платно, системата известява водача със звуков сигнал и мигаща жълта светлина на арматурното табло в случаите, в които регистрира неволно отклонение от лентата за движение.

KARL предлага също и специалния градски режим (City mode), при който усилието във волана намалява и улеснява маневрите само с натискане на бутон на таблото – също както и при ADAM и Corsa. От друга страна, системата за подпомагане на паркирането (Park Assist) предотвратява нежеланите удари и повредите при паркиране, подавайки звуков предупредителен сигнал за наближаващи препятствия при движение на заден ход .