fbpx Впечатляващ ръст на продажбите на Mitsubishi у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Впечатляващ ръст на продажбите на Mitsubishi у нас

Впечатляващ ръст на продажбите на Mitsubishi у нас

етикети

Чрез оптимизиране на продажбената и маркетинговата стратегия, Mitsubishi Motors в България отчита през 2018 г. нарастване на продажбите с впечатляващите 129,6%. Основен двигател на този ръст е новият модел Eclipse Cross, на който се дължат 47,2% от продадените нови автомобили. Увеличение от 22% отчита моделът Outlander, както и в по-нишовия сегмент на пикапите със 7 пъти ръст за L200.    

В навечерието на създаването на новата организационна структура - Mitsubishi Motors Eвропа (MME),  марката отчита 19% ръст на продажбите до 165,259 бройки спрямо 139,365 през календарната 2017 г.

По отношение на продуктите, 2018 г. затвърждава стратегията на Mitsubishi Motors за изграждане на солидна позиция в сферата на SUV експертизата и технологията на електрическите превозни средства.

Outlander PHEV продължава да е флагман за марката, чието търсене се увеличи още повече след представянето на новата версия в края на лятото през изминалата година. С нива на вредни емисии 46 g/km, Outlander PHEV е един от малкото SUV-та, които успяват да отговорят на новия европейски WLTP стандарт. Много от неговите конкуренти бяха спрени от производство за Европа, след като не успяха да преминат тестовете.

Новото SUV купе Eclipse Cross донесе повече от 27,000 постоянно нарастващи продажби за марката в Европа, докато компактния ASX остава под 30,000 продадени броя.

L200 намали малко темповете си на растеж след две поредни успешни години (+11% пред 2016 г. и още +11% през 2017), точно преди европейската премиера на следващото поколение.