fbpx Инсталираха зарядни станции за електромобили в Стара Загора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Инсталираха зарядни станции за електромобили в Стара Загора

Инсталираха зарядни станции за електромобили в Стара Загора

Вече и в Стара Загора има зарядни станции за автомобили на ток. Първите пет бяха открити днес по проект на ФУЛЧАРДЖЪР България и ЕНЕРДЖИСТА, с подкрепата на EVN България и Община Стара Загора.
Петте зарядните станции са разположени на бул. „Цар Симеон Велики“ 94 А, бул. „Митрополит Методи Кусев“ 9, ул. „Княз Борис“ 102, ул. „Цар Иван Шишман“ 52 и на бул. „Руски“ 32.

По време на откриването бе официално обявен и създадения Клъстер „Инвеститори в зарядна инфраструктура и електрически превозни средства“. Неговата основна цел е да подпомага развитието на електромобилността в България и да създаде устойчиво и конкурентоспособно участие на българския бизнес в изграждането на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. Клъстерът ще работи за реализация на стратегически законодателни инициативи на национално и местно ниво за адаптиране на европейските и световни норми и тенденции в областта.
Клъстерът се оглавява от д-р Камен Милков, общински съветник в Русе. Той е и председател на Комисията за зарядна инфраструктура към Общински съвет гр. Русе.

Facebook коментари