fbpx Opel Ampera и Chevrolet Volt станаха “Автомобил на годината 2012” в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel Ampera и Chevrolet Volt станаха “Автомобил на годината 2012” в Европа

Opel Ampera и Chevrolet Volt станаха “Автомобил на годината 2012” в Европа

Електрическите Opel Ampera и Chevrolet Volt спечелиха титлата “Автомобил на годината 2012” (COTY 2012). Жури, съставено от 59 водещи автомобилни журналисти от 23 европейски страни, присъдиха първото място с 330 точки, като подгласниците станаха VW Up (281 т.) и Ford Focus (256 т.).

За първи път в историята на този конкурс изборът на победител се прави по време на международното автомобилно изложение в Женева. Изпълнителният директор на Opel/Vauxhall, Карл-Фридрих Щраке и Президентът и Управляващ директор на Chevrolet, Сюзан Дохарти заедно получиха наградата “Автомобил на годината 2012” от Президента на журито на COTY, Хейкън Матсон (Hakan Matson).

Ampera и Volt станаха съвместно победители от общо седем финалиста в конкурса COTY., като в началната фаза 35 модела участваха в надпреварата. Критериите, според които журито прави своя подбор, са основани на достойнства като дизайн, комфорт, динамични показатели и особено много на иновативни технологии, както и ефикасност.

"Това е нашият миг на гордост и голяма чест да получим тази награда от европейското жури от водещи автомобилни журналисти," заяви Сюзан Дохарти, Президент и Управляващ директор на Chevrolet Европа. "Ние показахме, че управляването на електрически автомобил може да бъде забавно и надеждно без никакъв компромис със стила на живот на собствениците."

“Ние сме изключително доволни, че нашият революционен електрически автомобил стана победител в една такава тежка конкурентна обстановка. Ние сме много горди с това отличие,” заяви Изпълнителният директор на Opel/Vauxhall, Карл-Фридрих Щраке. “Това още повече ни стимулира да продължим нашата роля на лидери в областта на електрическата мобилност.”

Facebook коментари