fbpx Катаржина Естейт грабна злато от най-престижния винен конкурс в Китай | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Катаржина Естейт грабна злато от най-престижния винен конкурс в Китай

Българската винарска изба Катаржина Естейт грабна Златен медал за виното си Question Mark Cabernet & Merlot 2010, и сребърен за Encore Syrah 2010 от престижния винен конкурс в Китай, China Wine & Spirit Awards 2012. По време на конкурса бяха дегустирани над 500 вина от 25 страни. Основни критерии са дизайнерско оформление на етикета и вкусови характеристики.
Винените награди в China Wine & Spirit Awards ( CWA ) са единствените награди в света, създадени изцяло според критериите на китайския консуматор. Като млад пазар с ненаситна жажда за хубави вина, Китай се нуждае от продукти с високо качество. За китайските потребители виното е символ на статус в бутилка.
„Работата по маркетинга на виното не беше приключила и все още нямахме етикет с името. За презентацията поставихме върху етикета на бутилката въпросителен знак, който и до днес поражда размисли. Това е една прекрасна идея, която ще живее дълго и ще ни носи много отличия.”, споделя Сесил Пайе, енолог на Катаржина Естейт.

Според CNN, CWA е най-престижния винен конкурс в Китай, генерирал огромен интерес не само на местно, но и на международно ниво. Награди, които Катаржина Естейт получи за вината си са ключ към нови възможности за продажби и налагане на българското вино на най-бързо развиващия се винен пазар в света.