fbpx Opel OnStar вече и на български | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel OnStar вече и на български

Година след пазарната си премиера в Европа, системата Opel OnStar разширява своето присъствие, добавяйки нови 18 пазара, между които и България. Opel предлага уникалната услуга (наличността на отделни функции зависи от модела и варианта на изпълнение) на 19 различни езика.

На практика Opel OnStar cвързва клиентите на системата със специално обучен служител, който отговаря на езика, на който е настроено менюто на автомобила. Тя може да осъществи автоматично повикване в случай на катастрофа и помага при намирането на откраднати автомобили. Също така може да помогне с дистанционно отключване и заключване на вратите, с изтегляне на желани маршрути директно в паметта на фабрично вградената навигационна система и с изпращане на редовни съобщения за техническото състояние на автомобила по електронна поща. В зависимост от пазара, системата предлага допълнително и Wi-Fi точка за достъп до интернет в автомобила с високоскоростна 4G/LTE мобилна връзка.

Най-популярната услуга  с около 3.1 милиона активации е смартфон приложението  myOpel, което потребителите могат да изтеглят безплатно от Google Play Store или съответно от Apple App Store. Клиентите могат също да получат достъп до важни данни за своя автомобил като времето за смяна на моторното масло и стойността на налягането в гумите, да заредят крайна цел на маршрута във вградената навигационна система (при наличие на такава), както и да управляват функциите на допълнителната Wi-Fi точка за достъп до интернет, която дава възможност за едновременно свързване на до седем устройства в автомобила.

Чрез системата OnStar и приложението myOpel, водачите могат удобно да програмират бордовата навигационна система с помощта на своя смартфон. Необходимо е просто да въведат желаната крайна точка в своя смартфон или да я изберат от списъка с адреси и да я изпратят в паметта на навигацията в автомобила само с натискане на един бутон.

В допълнение към това, Opel OnStar оказва съдействие на собственика на автомобила и органите на полицията в случай на откраднат автомобил оборудван със системата. Функцията за помощ при кражба (Stolen Vehicle Assistance) дава възможност на Opel OnStar да работи в тясно сътрудничество с полицията с цел максимално бързо и сигурно връщане на автомобила на законния му собственик. Функцията за блокиране на запалването (Ignition Block) на свой ред дава възможност на Opel OnStar да изпрати дистанционно сигнал, с който да предотврати стартирането на двигателя на вече обявен за откраднат автомобил.

Системата Opel OnStar се предлага като допълнително оборудване или като част от серийното оборудване на определени нива на изпълнение при всички леки автомобили на марката Opel. Използването на услугите е напълно безплатно през първите 12 месеца, след което се заплаща годишен абонамент от 199.95 лева в България.