fbpx Новото MINI John Cooper Works демонстрира възможности у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото MINI John Cooper Works демонстрира възможности у нас

етикети

MINI John Cooper Works Performance Academy  представя за първи път в България новото MINI John Cooper Works, което демонстрира възможностите си на специално изграден полигон на летище Лесново. Участие в тридневната академия ще вземат повече от 120 души, любители на скоростта и индивидуалния стил, които освен, че ще се запознаят отблизо с новия модел ще имат възможност и да подобрят личния си стил на шофиране, под ръководството на инструктори от MINI Training . В тестовете участват модели MINI ( Hatch ) с три врати , MINI Countryman и MINI Paceman с общо близо 2000 к.с. , като акцентът е върху новото MINI с три врати, което е и най-мощното MINI в историята на марката. София е последната спирка от обиколката на Performance a кадемията .

Мощта, която гарантира новия максимум на радостта от шофирането, се генерира от двулитров четирицилиндров двигател, който е разработен на базата на най-новото поколение двигатели с технология MINI TwinPower Turbo. Той развива максимална мощност от 170 кВт/231 к.с. и максимален въртящ момент от 320 Нм и ускорява новото MINI John Cooper Works за 6,3 сек. от 0 до 100 км.  Това отговаря на подобрение на ускорението с 0,2 сек. респективно 3 % в сравнение с предишния модел. Еластичността е повишена с 10 %. Със стойността от 5,6 сек. за ускорение от 80 до 120 км/ч новото MINI John Cooper Works може да изпревари дори расови спортни автомобили.

Оптимизираната еластичност е комбинирана с образцова ефективност. Средният разход на гориво и СО2 емисиите в ЕС тестови цикъл са 6,7 л/ 100 км и 155 г/ км. В комбинация с опционалната шестстепенна трансмисия Steptronic Sport съответните стойности са 5,7 литра и 133 г/км – близо 20 % по-ниски в сравнение с предишния модел. Заимстваните непосредствено от моторните спортове технологии на двигателя, окачването, каросерията и интериора определят ексклузивния, ориентиран към максимална динамика характер на новото MINI John Cooper Works. В комбинация с модернизираната продуктова субстанция на новото MINI е създаден върхов атлет за феновете, които в еднаква степен ценят състезателното усещане, премиум качеството и високата пригодност за всекидневието. Екстремно мощният двигател, спортната изпускателна система, спортното окачване с ексклузивни, 17-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти и разработената съвместно със специализирания производител Brembo спортна спирачна система, аеродинамичният пакет John Cooper Works включително специфичен за модела заден спойлер и индивидуалното оформление на интериора с новоразработени John Cooper Works спортни седалки с интегрирани подглавници образуват прецизно съгласуван цялостен пакет.

Всичко това позволява на новото MINI John Cooper Works да впечатлява с въодушевяващи динамични възможности, които освен вихреното ускорение включват и изключителна пъргавина, висока прецизност на кормилното управление и точно контролируема управляемост в особено спортни ситуации на пътя, както и великолепни спирачни възможности. Тази неподражаема характеристика е отражение на дългогодишния опит в моторните спортове и богатата на традиции връзка между MINI и John Cooper Works. Откакто през 1959 година легендарният конструктор Джон Купър откри спортния талант на класическото Mini, неговото име е олицетворение на най-голяма радост от шофирането и сензационни състезателни успехи на малкия британски автомобил.

MINI John Cooper Works e самостоятелна подмарка на MINI от 2008 г. Тя продължава традициите за доразвиване на спортните качества на малките автомобили още от края на 50-те години на миналия век, когато John Cooper открива спортния потенциал на Mini и го усъвършенства, за впечатляващи успехи по състезателните трасета. От създаването й до днес повече от 43 100 автомобила с обозначението MINI John Cooper Works са доставени на клиенти в целия свят, като около 40% от тях са MINI с три врати. Очакванията са в средносрочен план делът на най-вълнуващото MINI в общите продажби на марката да продължи да расте и да достигне до 5% от световната реализация.