fbpx Ford Mustang пристигна в България с 421 к.с. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ford Mustang пристигна в България с 421 к.с.

Ford Mustang пристигна в България с 421 к.с.

 

В горещата лятна вечер в столицата, страстите се сгорещиха още повече след като в градината зад Народната библиотека бяха показани емблематични спортни модели на Ford. Гостите за първи път видяха събрани на едно място атрактивните Fiesta Red & Black Edition и спортния Focus ST. Кулминацията на вечерта обаче беше легендарният Mustang, който направи едно от първите си изобщо представяния в Европа.

Четирите модела са най-новите представители в семейството спортни автомобили на марката. Динамиката и състезанията са дълбоко вкоренени в ДНК-то на Ford. Първият звезден миг от спортната слава на марката датира от преди 114 години, когато Хенри Форд побеждава Александър Уинтън – най-великия състезател на Америка. Година и половина по-късно основава компанията Ford Motor Company.

Огромен напредък, иновации, забележителни победи и няколко провала, вълнуващи автомобили и интересни състезания – всичко това бележи богатата и разнообразна спортна история на Ford за повече от 110 години.

Освен славното спортно минало, Ford чертае забележително бъдеще с 12 нови спортни модела, които ще представи на феновете по света до 2020 г., сред които са Focus RS и Ford GT. Това е част от плана на компанията да осигури по-скоро още спортни коли, части и аксесоари на клиентите по света чрез новия глобален екип Ford Performance. Той се грижи за развитието на иновациите и технологиите по отношение на аеродинамика, намаляване на теглото, динамични двигатели и икономичност, които да се прилагат широко в продуктовото портфолио на Ford. Освен за световните писти, екипът създава състезателни иновации и технологии за използване в спортните и ежедневни автомобили.

Fiesta Red & Black Edition са двуцветните модели, които съчетават ултра модерна външност, благодарение на контрастните червени и черни детайли в екстериора и интериора, спортни елементи и неочаквана динамика. Оборудвани са със специална версия с мощност от 140 к.с. на 1.0-литровия EcoBoost двигател, носител на осем „Оскар“-а на наградите Световен двигател на годината в изданията им за 2012, 2013, 2014 и 2015 г.

Независимото задно окачване, възнаграждаващото управление и отличното пътно поведение са в гените на всеки Focus. Компактният модел бе най-продаваният автомобил в света за 2012 и 2013 г. Новият Ford Focus ST е най-модерният досега и предлага още по-отзивчиво, балансирано и рафинирано пътно поведение, благодарение на новите технологии за контрол на шасито и пренастроените окачване и управление. За първи път се предлага с избор между два двигателя – бензинов и дизелов – с което дообогатява възможността за избор от страна на клиентите.

Иконата Mustang стъпва за пръви път официално на Стария континент в над 50-годишната си история. Предлага се с 5.0-литров V8 двигател с 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Специално за Европа е разработен и нов 2.3-литров бензинов агрегат от семейството EcoBoost с мощност 317 к.с. и 432 Нм въртящ момент, постигащ 0-100 км/ч за 5.8 секунди, който предлага по-голяма икономичност. 

 

Facebook коментари