fbpx Електрическият флагман Audi RS e-tron GT пристигна в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електрическият флагман Audi RS e-tron GT пристигна в София

Водеща снимка
Да

Електрическият флагман Audi RS e-tron GT пристигна в София

етикети

На ексклузивна премиера, състояла се на живо в София, бе представен новия изцяло електрически флагман - Audi RS e-tron GT.

Изцяло електрическият модел е модерна интерпретация на класическия Gran Turismo с поглед към бъдещето. Концепцията на e-tron GT e пример за първокласен и функционален автомобилен дизайн в съчетание с максимално емоционален израз на електрическата мобилност.

Елегантното купе с четири врати на Audi RS e-tron GT съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Екстериорът превръща спортния модел в същинско динамично произведение на изкуството. Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите - пътуване със спортен характер, което предлага и отличен комфорт за пасажерите. Електромотор с мощност 440 кВт (598 к.с.) позволява впечатляващо ускорение, като не по-малко впечатляващ е и пробега от 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85кВтч нетен капацитет, както и изключително кратките времена за зареждане: само пет минути за осигуряване на пробег от 100 километра.

Моделът е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на Audi. Цената на е-трон GT quattro започва от 203 876 лв., за RS e-tron GT съответно от 276 827 лв.

Изложеният експонат на премиерата, който е в спортната версия RS струва 360 хил. лв.