fbpx Безупречно сцепление, комфорт и екологичност от новата гума NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Безупречно сцепление, комфорт и екологичност от новата гума NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5

Nokian Tyres представя новата си флагманска гама от зимни скандинавски гуми без шипове. Разработени за леки автомобили и SUV, новите Hakkapeliitta R5 предоставят безпрецедентно сцепление на лед, комфорт и екологично шофиране, специално проектирани за суровата скандинавска зима. Отличните свойства за зимни условия на новите продукти са резултат от новия дизайн на протектора, иновации като новите елементи за сцепление, стриктните тестове и непрекъснатите проучвания и разработки.

Голям напредък в безопасността е постигнат чрез обновяване на шарката на протектора. Новият дизайн Double Block Grip предоставя превъзходно управление и сцепление и може да бъде открит предимно в раменните зони на гумата. Твърдият ред блокове започва от центъра и се разделя на две към раменните зони. В сравнение с предшественика си, NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R3, новата Hakkapeliitta R5 има 40% повече блокове на протектора и междинната зона. Това увеличение означава, че в контактната зона има 4% повече каучук, който достига до настилката, а това от своя страна води до подобрено сцепление върху хлъзгави повърхности.

Подобрените характеристики за комфорт на Hakkapeliitta R5 са постигнати чрез елиминиране на най-дразнещите нива на шум, които човешкото ухо може да различи когато е вътре в автомобила. Това селективно премахване на шумове води до по-ниски нива на шум вътре в купето и до увеличен комфорт при шофиране.