fbpx Премиера за новоно MINI John Cooper Works Clubman в Париж | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Премиера за новоно MINI John Cooper Works Clubman в Париж

На Mondial de l’Automobile 2016 в Париж световната си премиера ще отпразнува новото MINI John Cooper Works Clubman. Най-новият модел е и най-голям екстремен спортист в моделната гама на марката. интерпретира традиционната и уникална в премиум компактния сегмент автомобилна концепция на Shooting Brake не само по модерен, но и по особено спортен начин. Четирите странични врати и характерните Split Doors отзад, петте пълноценни места за седене и вместимостта на багажника, която може да бъде увеличена от 360 до 1 250 литра, му осигуряват неподражаемо излъчване и най-висока гъвкавост.

Многообразните възможности на новото MINI John Cooper Works Clubman се дължат и на пространствената концепция и задвижването. Най-новия вариант на двойното задвижване ALL4 оптимизира не само пъргавото поведение на пътя, но и движението извън пътищата с твърдо покритие. Мощността, която благодарение на ALL4 се разпределя в зависимост от нуждите между предните и задните колела, се осигурява от двулитров четирицилиндров двигател с технология MINI TwinPower Turbo и специфични, заимствани от моторните спортове модификации. С върховата си мощност от 170 кВт/ 231 к.с. и максималния въртящ момент от 350 Нм той ускорява новото MINI John Cooper Works Clubman (среден разход на гориво: 7,4 л/100 км; СО2 емисии: 168 г/км) както със серийната шестстепенна механична скоростна кутия, така и с опционалната осемстепенна трансмисия Steptronic Sport за 6,3 сек. от 0 до 100 км/ч.

Окачването със спортна спирачна система Brembo и 18-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти е адаптирано оптимално към мощностната характеристика на двигателя. За винаги прецизно контролируемата управляемост допринасят и аеродинамично оптимизираните детайли на каросерията. Освен оформения специфично за модела кокпит серийното оборудване на новото MINI John Cooper Works Clubman включва и LED фарове, MINI Driving Modes, Park Distance Control, dкомфортен достъп включително възможност за безконтактно отваряне на Split Doors, радио MINI Visual Boost с 6,5-инчов цветен дисплей, така и мултифункционален волан и автопилот със спирачна функция.