fbpx Новият Honda Civic с много системи за безопасност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Honda Civic с много системи за безопасност

Новият Honda Civic с много системи за безопасност

 

Новият Civic е по-безопасен откогато и да било благодарение на новата структура на купето и подобрените технологии за сигурност. Изключително здравата платформа е със следващото поколение на структурата ACE™ (Advanced Compatibility Engineering), включваща структурни елементи, които да разпределят още по-равномерно енергията при удар. По този начин пътниците в купето ще бъдат защитени максимално, защото то се отличава с водеща предна, странична и задна устойчивост при удар.

Пасивната безопасност на десетото поколение на Civic е допълнено от пълния арсенал от системи за активна, обединени от Honda SENSING, която за първи път е включена в стандартното оборудване за всички нива. Цялата система използва комбинираната информация от радара, камерата и високотехнологичните сензори, за да предупреждава и да помага на шофьора при потенциално опасен сценарий.

Ето и някои от технологиите, които включва Honda SENSING - спирачна система за предотвратяване на удар, която спира автомобила, ако системата установи, че ударът с предностоящия автомобил е неизбежен. Сигнализация за челен удар сканира пътя отпред и предупреждава шофьора за евентуален удар. Сигнализира звуково и визуално, за да предупреди шофьора за опасност от потенциален удар. Сигнализация за напускане на пътното платно предупраждава шофьора да коригира поведението си. Предотвратяване на напускане на платното - с помощта на електрическия усилвател на волана прилага леки корекции на траекторията на движението, за да върне автомобила в правилна позиция, като в определени ситуации системата прилага и спирачно усилие. Ако шофьорът поеме контрол над ситуацията, системата се изключва автоматично. Адаптивният автопилот дава възможност да зададе на електрониката желаната скорост и дистанция от движещия се отпред автомобил.

 

Facebook коментари