fbpx Електрифицираният спортен SUV Volvo XC60 Polestar е тук | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Електрифицираният спортен SUV Volvo XC60 Polestar е тук

На ексклузивно събитие в столицата, за първи път в България бе представен XC60 Polestar Engineered – уникалната спортна версия на електрифицираният SUV на Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid.

Polestar Engineered представлява цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo и пърформанс бранда за електромобили на компанията - Polestar.

Двигателят Т8 Recharge с механичен и турбо компресор получава доработки и достига изключителните комбинирана мощност от 405 к.с. и 670 Нм въртящ момент. Бензиновият агрегат генерира 318 к.с., а електромоторът задвижва задния мост с допълнителни 87 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема само 5,3 секунди. С нулеви емисии в електрически режим и 11.6 kWh литиево-йонна батерия, автомобилът осигурява изцяло електрически пробег до 47 км. Отличният разход на гориво от 3.3 л./100 км. и CO2 емисии от само 73 г./км., правят XC60 Polestar Engineered един от най-екологичните спортни SUV-та на пазара.

В допълнение, Polestar правят подобрения в предавателната кутия, окачването и спирачната система на автомобила.

XC60 е първото по рода си Volvo SUV с Polestar подобрения, които правят модела освен луксозен и безопасен, но и напълно готов да даде  нужното на любителите на динамичното шофиране. Това е едно от най-невероятните изпълнения, при което отзивчивата хибридна мощност отговаря на усъвършенстваната технология на спортното регулируемо окачване Öhlins.

Уникалният скандинавски дизайн на XC60 е “подправен“ с едно новo, дръзко излъчване. Отвън шведския SUV блести с изключителни 21 инчови джанти, екслузивна предна решетка с Polestar лого и редица хромирани елементи, придаващи силно наелектризиращ характер на автомобила. Отвътре ювелирните елементи, първокласното качество на материалите и пословичните Volvo седалки са изнесени на едно ново, още по-впечатляващо сетивата ниво.

Моделът е оборудван и с редица технологии, като виртуално инструментално табло с 12,3" TFT дисплей, смартфон интеграция, индуктивно зареждане на телефона, Volvo on call и редица други системи за свързаност в помощ на водача. А що се касае за безопасност, пълният набор от познатите системи за активна и пасивна защита на Volvo се на разположение и в XC60 Polestar Engineered. City safety с автоматично спиране и защита на пешеходци, велосипедисти и големи животни, Системата предотвратяваща напускане на пътното платно и Системите за защита при страничен и „камшичен“ удар са само част от стандартните технологии, които се грижат за вашата сигурност, тази на спътниците ви, както и на всички участници в движението. 

В рамките на специално събитие всички гости се потопиха в несравнима шведска атмосфера, като опитаха напълно автентично шведската Фика със специалитети и напитки от скандинавската култура.