fbpx Citroën влиза в Световния рали шампионат от 2017 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Citroën влиза в Световния рали шампионат от 2017 г.

Разкривайки бъдещите си планове в автомобилния спорт, Citroën обяви, че от 2017 г. ще участва в Световния рали шампионат. През последните двадесет и пет години, от 1993 до 2015 г. Citroën  спечели петнадесет световни титли, разпределени по следния начин: пет в рали-рейд състезанията, осем във WRC и две в WTCC. Автомобилният спорт, който с победите допринесе много за обновлението на Марката, нейното израстване и изграждането на новия й имидж, стана неразделна част от Citroën.

    И сега, в края на сезон 2015, Citroën загатва какво ще е следващото предизвикателство, което стои пред марката, избрано специално да затвърди ценности като отборния дух, надминаването на собствените граници и креативноста. Следвайки определената от Председателя на Управителния съвет на PSA Peugeot Citroën, Карлос Таварес стратегия, Марката ще съсредоточи спортните си усилия върху една единна глобална програма.

    След задълбочено проучване на съвременните автомобилни спортове, Citroën избра Световния рали шампионат на FIA. Избор, който може би изглежда съвсем очевиден като се вгледаме в миналото, но който, преди всичко, е продиктуван от визията на Марката относно бъдещето.

    «С осем Световни титли и рекордния брой от 94 победи, Citroën наистина притежава ненадмината колекция от отличия във WRC», припомня Линда Джаксън, Директор на марката Citroën. «Ралито е един пленителен спорт, който акцентира на постиженията, надеждността и устойчивостта на автомобилите и хората сред уникални пейзажи. Дисциплината отново е в подем, благодарение на широкото телевизионно отразяване на състезанията на живо и участието на Китай в календара за 2016 г. През 2017 г. появата на ново поколение автомобили, които се очаква да са много привлекателни, ще съвпадне с нашето ново участие в този шампионат. По този начин ние ще съберем всички парчета на пъзела, за да напишем нова глава в нашата история. С наследството, с което разполагаме, това предизвикателство е доста амбициозно, но ще подходим скромно към него и постепенно ще надграждаме целите си, по пътя към върха.»

    По-широки, по-мощни, по-впечатляващи с внушителните аеродинамични спойлери, автомобилите за световния рали шампионат от поколение 2017 ще заменят автомобилите от 2011 г. Тези нови изисквания ще позволят на Citroën Racing да стартира наравно с конкурентите си, след като посвети цялата 2016 г. на разработването на новия модел.