Jaguar Land Rover тества автомобилите в релна пътна обствановка

 

Jaguar Land Rover участва в първите за Обединеното кралство пътни тестове за автономни и свързани автомобили. Като част от проекта на UK Autodrive на стойност 20 млн. британски лири, Jaguar Land Rover тества редица изследователски технологии, които ще позволят на автомобилите да разговарят помежду си, както и с крайпътната инфраструктура като например светофарите, по пътищата на Ковънтри. Изпитванията ще изследват как бъдещите свързани и автономни автомобили ще могат да възпроизвеждат човешкото поведение и реакции по време на шофиране.

Jaguar Land Rover разработва технологии както за напълно, така и за полуавтономни автомобили, за да предложи на клиентите си избор на ангажирано или автономно шофиране, като същевременно запазва удоволствието и безопасността. Визията на компанията е да направи автономния автомобил надежден във възможно най-широкия спектър от реални условия на шофиране на пътя и офроуд, както и при различни метеорологични условия.
Ник Роджърс, Изпълнителен директор – Продуктов инженеринг, Jaguar Land Rover, коментира: „Тестването на този проект за автономност по обществените пътища е много вълнуващо, защото сложната среда ни позволява да намерим стабилни начини как да повишим безопасността на пътя в бъдеще. С използването на данни от множество сензори и намирането на интелигентни начини за обработка на тези данни, ние получаваме точни технически познания как да приложим новаторски тези технологии в автомобилите.

Jaguar Land Rover е горд да бъде лидер в съвместните изследователски проекти за автономни и свързани автомобили. Ние подкрепяме иновативните изследвания, които ще бъдат неделима част от инфраструктурата, технологиите и законовата рамка, необходими за превръщането на интелигентните, автономни автомобили в реалност през следващото десетилетие.

Със старта на изпитванията Ковънтри се присъединява към 12 други градове в провеждането на тестове по обществените пътища в световен мащаб.
UK Autodrive е най-големият от три консорциума, стартирани в подкрепа на въвеждането на автономни автомобили в Обединеното кралство. Той спомага за превръщането на Обединеното кралство в световен център за проучване, разработка и интеграция на автоматизирани и свързани автомобили в обществото. Консорциумът вече е доказал тези изследователски технологии в затворена среда и началото на тестването в реални условия е следващата стъпка към превръщането на изследването в реалност. Изпитванията ще продължат и през 2018 г. 

Моля коментирайте