Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа

 Fiesta е и най-продаваният малък автомобил в В-сегмента в света за първите 9 месеца на 2012 г. с над 560 000 продажби по света, според последните данни на Полк за новорегистрирани автомобили. Това значи, че се продава по един автомобил средно на всеки две минути

„2012 бе фантастична година за Fiesta в Европа и по целия свят,“ заяви Роланд де Ваард, Вицепрезидент Маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Този знаков модел определи какво искат клиентите от един малък автомобил – стил, качество, ефективност и страхотни технологии.“
Понастоящем Ford лансира новата Fiesta в Европа, която е променена отвън и отвътре и се предлага с 1.0-литровия бензинов EcoBoost агрегат – Световен двигател на 2012 г. ECOnetic версията се задвижва от 1.6-литров Duratorq TDCi двигател и постига СО2 емисии от 87 г/км.
Новата Fiesta предлага още и MyKey – ексклузивна технология на Ford, която позволява родителите да осигурят по-безопасно шофиране от страна на децата си и ограничат излагането на риск зад волана на тийнейджърите. Ford е оборудвал новата Fiesta със SYNC – гласово управлявана система за свързаност и Системата за спешни случаи, която директно свързва пътниците в автомобила с местния номер за спешни случаи при инцидент.
Fiesta предлага и Системата за активно спиране в града, която предотвратява или намалява последиците от удар с ниска скорост.

Facebook comments