fbpx DS представя специален брониран автомобил - DS 7 VAUBAN | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

DS представя специален брониран автомобил - DS 7 VAUBAN

етикети

Черпейки енергия от ентусиазма, с който бе посрещнат DS 7 ÉLYSÉE и използвайки технологичната основа на DS 7 E-TENSE 4x4 300, бронираният plug-in хибриден модел DS 7 VAUBAN представя уникално за пазара предложение с малък производствен тираж.

Пътническото пространство е защитено с арамидни облицовки – клас леки и изключително устойчиви на механични въздействия и топлина материали, високоякостни полимерни влакна HPPE (High Performance Polyethylene), панели от закалена стомана и бронирано остъкляване, гарантиращи балистичен клас на защита VPAM 4 (при нападение с ръчни огнестрелни оръжия). Трансформацията цели постигане на максимална ефективност по отношение на безопасността при запазване на първокласния комфорт – разликите в поведението на пътя на бронирания модел са минимални, тъй като собственото му тегло е увеличено само със 164 килограма в сравнение със стандартния DS 7 E-TENSE 4x4 300.

Спирачният път на DS 7 VAUBAN е еквивалентен на този на DS 7 E-TENSE 4x4 300, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само с две десети повече - 6,1 вместо 5,9 секунди. Поведението на пътя също запазва своите отлични характеристики благодарение на адаптивната система с видеосканиране на пътната настилка DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, а отличният за премиум SUV сегмента диаметър на завой от 10,45 метра е напълно запазен.

Използваните при DS 7 VAUBAN технически решения го превръщат в уникално предложение, което отдава дължимото на френското изкуство на пътуването. В допълнение към сравнимото с това на стандартния DS 7 пътно поведение, моделът може да се управлява и с обикновена шофьорска книжка - за разлика от повечето конкурентни модели, които изискват специално обучение на водачите и професионално СУМПС за тежкотоварен автомобил.

Трансформацията на вътрешното пространство се извършва под строгия контрол на майсторите на марката, които следят за образцово ниво в прецизността на изпълнението и влагането на най-висококачествените материали. На практика интериорът на бронираната версия DS 7 VAUBAN се различава по релефните емблеми Vauban и добавянето на специални контролни прибори. Наред с  включената в брошурата гама от допълнително оборудване, по желание на клиента се предлагат и пакети от допълнителни възможности и удобства - както за защита (автоматична пожарогасителна система, специална вентилация със затворен кръг на циркулация, предупредителна сирена, разговорно устройство тип интерком и т.н.), така и за повишаване на комфорта на борда (допълнителни USB гнезда, лампи за четене и т.н.) и персонализация на автомобила (допълнителни цветове на външното лаково покритие, материи и тапицерии в интериора, декоративни бродерии, стойки за знаменца и т.н.).

В резултат на новото сътрудничество между WELP Group и DS Automobiles, DS 7 VAUBAN се произвежда изцяло във Франция – ограничената серия се сглобява в завода в Мюлуз, след което се преустройва от специалистите на WELP France в част от бившите производствени съоръжения на Stellantis в Еримонкур.

Името на специалния модел DS 7 VAUBAN идва от наименованието на верига от крепости и укрепени съоръжения, изградена в края на XVII век. Укрепленията Вобан са общо дванайсет, разположени са в десет различни департамента (окръга) на Франция и днес са част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.