fbpx Инициативата #Steniskanabala продължава и през 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Инициативата #Steniskanabala продължава и през 2022

Въпреки Ковид отчуждението, през 2021 г. #steniskanabala доказа, че и в трудни времена добрите каузи намират поддръжници. Общо събраната сума, възлизаща на 29 335 лева, осигурява 13 стипендии за първокурсници във ВУЗ без родители и 3 финансови поощрения за отличен успех на второкурсници и третокурсници, които са бенефициенти на програмата от предходни випуски. Масово участвалите с тениски и дарения класове са от математически и езикови гимназии в Пловдив, Вършец и София.

Болшинството млади дарители, обаче, са индивидуални зрелостници, наред с пораснали абитуриенти и корпоративни спомоществователи. Вдъхновението от жеста на тези, които отдавна са били абитуриенти, но редовно подкрепят кампанията #steniskanabala, създаде за първи път през 2021 г. специални тениски за випуските от декадите на 80-те и 90-те години на XX век и 00-те и 10-те години на XXI век.

#Steniskanabala продължава през 2022 г. и отново ще подкани хиляди абитуриенти да се сбогуват с училището с тениска, вместо скъп тоалет и да дарят средства за ученолюбивите си връстници сираци, които ще станат студенти догодина. Програмата благодари на своите верни съмишленици и партньори от самото ѝ начало – Български червен кръст, които разпределят стипендиите и DHL Express България, които благотворително доставят тениските до дарителите. Заедно те продължават да помагат и поощряват младите хора да продължават образованието си.

Дарения и поръчка на тениски се осъществява през сайта на програмата. Информация за инициативата и правилата за кандидатстване за стипендии също са на https://steniskanabala.bg/.