fbpx Приложението Medrec:M с възможност за съхраняване и класифициране на здравни документи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Приложението Medrec:M с възможност за съхраняване и класифициране на здравни документи

Седмица след официалното пускане на приложението Medrec:M – електронен медицински картон, Сирма анонсира пускането на втора версия, в която потребителите имат достъп до нова полезна и удобна функционалност - съхраняване и класифициране на документи. Medrec:M е последно поколение мобилно приложение, създадено да събира данни и да следи текущото здравословно състояние на потребителите. В приложението гражданите могат да записват симптоми и жизненоважни показатели и да анализират информацията за текущото си здравословно състояние, което от своя страна ще подпомогне медицинските експерти за по-добра диагностика и намиране на по-подходяща терапия.

Във версия 2.0  потребителите получават възможност за качване и съхраняване на важните за тях документи, свързани с проследяването на здравословното им състояние, както и възможност за преглед и сваляне на файла на устройството. При добавяне на файл се избира от следните типове документи: Без (тип), Епикриза, Рецепта, Лабораторни резултати, Амбулаторен лист, Направление, Друго.

Всички документи се съхраняват на специален защитен сървър в криптиран вариант. Това означава, че единствено потребителят и тези, с които реши да сподели достъп, могат да преглеждат съдържанието на файловете.

За по-лесното управление на документите, потребителят трябва да добави заглавие на документа, може да въведе категория (таг) и пояснителна бележка, както и да избере дата, ако иска да е различна от текущата. Потребителите избират дали документа да е споделен / или не.

Файловете може да се прикачат директно, или се добавят след като се снимат с камерата на телефона. В своя списък със съхранени документи, потребителят може да филтрира по различните критерии и избира само тези, които са му необходими за конкретно действие или консултация.

Medrec:M е мобилно приложение, което събира и записва лични медицински данни, симптоми, резултати от изследвания, приемани медикаменти, диагнози, епикризи и т.н. Данните, предоставяни от гражданите, са доброволни и се предоставят на медицински лица след изричното съгласие на потребителя. При необходимост потребителят лесно може да сподели данните си с лекар. За целта използва функцията “споделяне” в мобилното приложение, като посочва лекаря само с въвеждане на имейл адреса, с който той се е регистрирал в Medrec:M. Една от функционалностите на системата е, че лекарят може да избере дали да приеме поканата за достъп до данните на пациента. Пациентът вижда дали поканата му за споделяне е приета.

Продуктът се състои от мобилно приложение - в момента достъпно за Андроид платформа (притежателите на iPhone, ще могат да имат достъп до приложението през месец май 2020) и Medrec:M Monitor – портал за лекари.